Politiebericht Flevoland: gehele regio 24-03-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Aanrijdingen
EMMELOORD Vrijdagochtend zag een 34-jarige automobiliste uit Emmeloord, die vanaf de Drostlaan het Reijdersant wilde inrijden, een 16-jarige bromfietser uit Urk die haar tegemoet kwam rijden over het hoofd. De twee kwamen met elkaar in botsing waardoor de bromfietser viel en zijn rechterbeen brak. De jongen is per ambulance overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis en zal daar geopereerd moeten worden.

DRONTEN Een 26-jarige automobilist uit `t Harde haalde vrijdagochtend op de Spijkweg een voor hem rijdende auto in en verloor vervolgens door onbekende oorzaak de macht over het stuur. De auto raakte van de weg en kwam tot stilstand in de linker bermsloot. De automobilist is met onbekende verwondingen per ambulance naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle gebracht. Zijn auto is afgesleept.

LELYSTAD Op de kruising van de Zuiveringsweg met de Vaartweg zijn vrijdagmiddag (net als eerder deze week) twee automobilisten met elkaar in botsing gekomen. De aanrijding ontstond nadat de 29-jarige automobilist uit Lelystad die op de Vaartweg reed, geen voorrang kreeg van een 26-jarige automobilist (ook uit Lelystad) die op de Zuiveringsweg reed. Deze laatste bleef ongedeerd; de 29-jarige is met een gebroken sleutelbeen en een gekneusde knie per ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. Na behandeling mocht hij naar huis. Beide auto`s zijn total loss afgesleept.

Weigeraar
EMMELOORD Toen een vrachtwagenchauffeur vrijdagmiddag de aanhanger wilde ophalen die hij eerder die dag tijdelijk had geparkeerd aan het Hooiveld, bleek dat hij de aanhanger niet aan zijn vrachtwagen kon koppelen, omdat iemand vlak voor de dissel van de aanhanger zijn auto had geparkeerd. De vrachtwagenchauffeur riep de hulp van de politie in, die de eigenaar van de geparkeerde auto opspoorde en hem vroeg zijn auto te verwijderen. De 32-jarige auto-eigenaar weigerde dit en vertelde zijn auto daar met opzet te hebben neergezet omdat hij zich ergerde aan de geparkeerde aanhanger. Toen de man, na enkele keren vorderen, nog steeds niet wilde meewerken, is hij aangehouden en is zijn auto door een sleepdienst weggehaald. Na verhoor op het politiebureau is de 32-jarige met een schikkingsvoorstel van 250,= heengezonden.

Licht gewond door klapband
EMMELOORD Twee passagiers van de een lijnbus raakten vrijdagmiddag licht gewond aan hun gezicht nadat de bus waarin ze zaten op de afrit van de A6 een klapband kreeg. Door de klap spatte de kunststof binnenbekleding van de bus uiteen en raakten de twee passagiers gewond door rondvliegende splinters. De chauffeur van de bus is doorgereden naar de Deel, waar de twee door het personeel van een gewaarschuwde ambulance aan hun verwondingen zijn behandeld.

Vechtende winkeldief
EMMELOORD In het slijterijgedeelte van een supermarkt aan de Wittesteijn werd vrijdag aan het begin van de avond een 39-jarige man uit Emmeloord betrapt bij een poging twee flessen drank te stelen. Toen personeel van de winkel hem vervolgens aanhield en vastpakte op het moment dat de verdachte er vandoor wilde gaan, verzette hij zich en sloeg een van de personeelsleden met de vuist in het gezicht. De politie heeft de verdachte overgenomen en ingesloten op het politiebureau.

Autobrand
BIDDINGHUIZEN De brandweer moest vrijdagavond uitrukken na de melding dat in een garage aan de Klaversingel een auto in brand stond. Een vriend van de eigenaar van de auto had gezien dat er rook uit de garage kwam en had alarm geslagen. De brandweer had het vuur, dat vermoedelijk door kortsluiting is ontstaan, snel onder controle. Het hele dashboard van de auto bleek te zijn weggesmolten; het voertuig wordt vermoedelijk total loss verklaard.

Aanhoudingen na vechtpartij
DRONTEN Na de melding afgelopen nacht, dat bij een horecagelegenheid aan de Rede ruzie was tussen bezoekers, is de politie een kijkje gaan nemen. Daar werd duidelijk dat een 18-jarige jongen uit Swifterbant en een 34-jarige man uit Biddinghuizen met elkaar gevochten hadden. Een vriend van de 18-jarige, een eveneens 18-jarige, ook uit Swifterbant, zou hem hebben geholpen. Alle drie de vechters zijn aangehouden en naar het politiebureau in Lelystad gebracht. Omdat alle drie de verdachten de nodige alcoholische dranken hadden genuttigd, is nog niet helemaal duidelijk wat nou de oorzaak van de vechtpartij was.

Onder invloed
LELYSTAD Op de Kustendreef is afgelopen nacht een 39-jarige automobiliste uit Lelystad aangehouden, die onder invloed achter het stuur bleek te zitten. De vrouw blies op het politiebureau 475 ug/l (1,1 promille). Na verhoor op het politiebureau is zij met een rijverbod van 4 uren heengezonden. Binnenkort ontvangt zij een dagvaarding.

ALMERE Een 21-jarige automobilist uit Urk, die vanochtend vroeg op de A6 tussen Almere Haven en de Hogering een andere auto inhaalde, veroorzaakte een aanrijding toen hij bij teruggaan naar de rechterstrook tegen de achterkant van een daar rijdende auto aanreed. Door de botsing draaide deze auto, bestuurd door een 33-jarige man uit Lelystad, enkele malen om zijn as en belandde in de sloot aan de linkerkant van de rijbaan. De Urker kwam tegen de vangrail tot stilstand. De 33-jarige bestuurder en de twee inzittenden van de 21-jarige zijn na de aanrijding met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De 21-jarige bestuurder is door de politie aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en op het politiebureau aan een ademanalyse onderworpen. Hij blies 305 ug/l (0,7 promille) en is met een rijverbod van 2 uren heengezonden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Melding van schot op deur
LELYSTAD Een onbekende man heeft afgelopen nacht, nadat hem bij een horecagelegenheid aan de Middenweg de toegang geweigerd werd, volgens verklaringen iets afgeschoten op de toegangsdeur. Omdat gedacht werd dat de man met een wapen had geschoten, heeft de politie een onderzoek ingesteld. De ruit van de toegangsdeur bleek een kleine beschadiging te hebben, maar er werd geen huls of kogel gevonden. Een zoektocht in de omgeving heeft geen duidelijkheid en ook geen verdachte opgeleverd.

Aanhoudingen na brandstichting
ALMERE Bij het NS-station in aanbouw in de Oostvaardersbuurt heeft de politie vrijdagavond een jongen 16 jaar oud uit Almere) en een meisje (13 jaar oud uit Almere) aangehouden die ervan verdacht worden een brandje te hebben gesticht. Een derde verdachte wist te ontkomen. De drie hadden in het in aanbouw zijnde station een stapel kranten in brand gestoken. Na op het politiebureau verhoord te zijn, zijn beiden aan hun ouders overgedragen. Gekeken wordt of hun zaak via het bureau HALT afgehandeld kan worden.