't interieur

PERSBERICHT

Lousiana in de Verenigde Staten is een gebied zo groot als Nederland, waar de muzikale cultuur bepaald wordt door afstammelingen van Franse kolonisten. Zij namen hun door de accordeon en trekharmonica gedragen feestmuziek uit Europa mee. Zo ontstond de cajun-muziek.

Begin jaren negentig ontdekten vier muzikanten uit de omgeving van Wageningen deze aanstekelijke dansbare muziek uit Louisiana. En daar treden ze al meer dan tien jaar zeer succesvol mee op. Captain Gumbo komt op zaterdag 24 maart naar Het Dorpsplein in Oostelbeers om een succesvol seizoen Interieur-avonden feestelijk af te sluiten.

Mark Söhngen (accordeon, trekharmonica en zang), Gerard de Braconier (gitaar en zang, speelde nog bij Toontje Lager), Jan van den Berg (bas) en Joost Witte (slagwerk en zang) maakten tot nu toe vier cd's en scoorden een top-40-hit met de single 'Allons a lafayette'. Muziekkrant Oor schreef over de band: 'Warmbloedige muziek ... gegarandeerd bal'. En tijdens een reis naar Louisiana kregen ze zelfs de voeten van de lokale bevolking op de dansvloer. En zo zijn er nog wel meer redenen om dit optreden niet te missen ...

Aanvang van het concert in café 't Dorpsplein aan de Kerkstraat 10a in Oostelbeers is om 21.00 uur. De entree is zoals altijd gratis.

't Interieur is een groep muziekliefhebbers uit de Beerzen. Vier keer per jaar organiseert 't Interieur in samenwerking met een locale zaaleigenaar een muzikale avond.