Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

Sebastiaan Bleekemolen kan uitstekend trainingsresultaat niet verzilveren

Monza (I), 25 maart 2001 Michael Bleekemolen is tijdens de eerste race van de Renault Sport Clio Trophy als zevende geëindigd. Er had veel meer ingezeten voor Team Bleekemolen; tijdens de training realiseerde Sebastiaan Bleekemolen een prima tweede tijd, Michael stelde de zevende startpositie veilig. Vader en zoon kwalificeerden zich met hun goede prestaties in de trainingen op Monza voor de race in Monaco, waar slechts een beperkt aantal auto s mag starten.

Michael en Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) nemen voor het derde jaar op rij deel aan de Renault Sport Clio Trophy. Jeroen Reijntjens (Raamsdonksveer) debuteert dit seizoen in de ultracompetitieve Europese merkencup.

Tijdens de tijdtrainingen kwalificeerde Sebastiaan zich als tweede, nadat hij lange tijd de snelste tijd in handen had gehad. Hij was zeer tevreden. "Dit is de beste startpositie die een Nederlander ooit in de Renault Sport Clio Trophy heeft behaald", vertelde hij. Michael Bleekemolen reed de zevende tijd in het 66 auto s tellende startveld.

Sebastiaan nam bij de start de derde plaats in en leek op weg naar het erepodium. In de snelle bocht Parabolica gleed hij echter van de baan. "Mijn auto brak aan de achterzijde uit, ik kon niet tijdig corrigeren. Het was mijn eigen fout", erkende hij. "Dit is echt zonde, het ging tot dat moment enorm goed."

Michael Bleekemolen verloor de kans op een ereplaats vlak na de start. "Ik had een goede start, maar ik moest al in de eerste chicane uitwijken voor een deelnemer die achter mij met geblokkeerde banden op mij af kwam stuiven. Ik kon de race als zestiende vervolgen. In het vervolg van de race wist ik mij naar de uiteindelijke zevende plaats te vechten, al ging dat erg moeizaam. Ik moest onder andere veel spinnende auto s ontwijken", aldus de door de Dolmans Groep gesteunde coureur.

Jeroen Reijntjens moest in zijn eerste race genoegen nemen met de vijftigste trainingstijd. Hij moest hierdoor starten in de B-race, waarin hij van de twintigste startplaats opklom naar een uiteindelijke achtste plaats.

Michael en Sebastiaan Bleekemolen kwalificeerden zich met hun prestatie in de trainingen op Monza voor de race in Monaco op 27 mei. Zij kijken verlangend uit naar de race in het voorprogramma van de Grand Prix van Monaco. Michael Bleekemolen eindigde vorig jaar op de tweede plaats in het totaalklassement, Sebastiaan kwam in de eerste heat als tweede over de finish.

Uitslag Renault Sport Clio Trophy, Monza, 25 maart 2001: 1. Luca Rangoni (I) 12 ronden in 25:42.867; 2. Mattias Andersson (S) op 2,690; 3. Giuseppe Ciro (I), op 2,861; 7. Michael Bleekemolen, op 11.237. Uitgevallen: Sebastiaan Bleekemolen.

Voor de redactie,