Management Share NV

Persbericht

Fusie-besprekingen Management Share en SRC Caledon Business Technologies afgerond

Definitief tot stand komen overeenkomst afhankelijk van financiering

Amsterdam, 26 maart 2001 Management Share NV (MS) en SRC Caledon Business Technologies BV (SRCC) kondigden op 16 maart aan dat de fusiebesprekingen in een afrondende fase verkeerden. Inmiddels zijn partijen het eens geworden over de voorwaarden op grond waarvan de fusie tot stand kan worden gebracht. Aan de fusie zal pas uitvoering gegeven worden indien definitief overeenstemming bereikt is tussen MS, SRCC en business partner World Commerce Online (WCO) over de omvang en financiering van het voor de fusie en uitvoering van de partnerovereenkomst benodigde werkkapitaal. Deze overeenstemming wordt op korte termijn verwacht.

Het tot stand komen van de financiering van de fusie en de samenwerking tussen partijen heeft vertraging opgelopen als gevolg van de recente ongunstige ontwikkelingen op de nationale en internationale aandelenmarkten. Eerder al is financiering van eigen en vreemd vermogen overeengekomen in het kader van de intentieverklaring en de fusie-overeenkomst. De omvang van het benodigde werkkapitaal is mede afhankelijk van de ontwikkeling van de autonome omzet van MS en SRCC en de ontwikkeling van de omvang van de partnerovereenkomst met WCO. Hierover vinden op dit moment de afrondende besprekingen plaats. Partijen verwachten op korte termijn uitsluitsel te kunnen geven over omvang en wijze van financiering.

De fusie past in de strategie van MS om te komen tot versnelde schaalvergroting. De nieuwe combinatie ambieert als ICT-dienstverlener een sterke positie in te nemen als solutions provider en system integrator in de B2B e-commerce markt in de Benelux en Duitsland. Omdat de activiteiten van MS en SRCC complementair zijn, zal de nieuwe combinatie een compleet oplossingenpakket aan kunnen bieden en er naar streven in een aantal segmenten van de markt voor ICT diensten te kunnen opereren als 'full service provider'.

De uiteindelijke vaststelling van de resultaten van MS over 2000 hangt samen met het besluit of al dan niet uitvoering kan worden gegeven aan de fusie-overeenkomst. MS zal deze dan ook bekend maken zodra definitief uitsluitsel kan worden gegeven over het financieringsvraagstuk.

Overige informatie (