Bond tegen het Vloeken

Bond tegen het vloeken schrijft 25.000-ste donateur in

Onlangs heeft de Bond tegen het vloeken een nieuwe mijlpaal in de ruim tachtigjarige geschiedenis bereikt: de 25.000ste donateur heeft zich ingeschreven! Het is de 15-jarige Annemarie van Iwaarden uit Woudenberg, die zich op de Wegwijs Gezinsbeurs in Utrecht aanmeldde. Waarnemend voorzitter ds. A. Prins en directeur R. van de Poll hebben de Woudenbergse feestelijk welkom geheten met een boeket bloemen en een cadeaubon.

De overschrijding van de 25.000-grens is voor de Bond een signaal dat steeds meer Nederlanders zich keren tegen de toenemende taalverruwing en het zinloos gebruiken van Gods Naam. Dankzij de stijging van het aantal donateurs krijgt de Bond meer mogelijkheden om nieuwe activiteiten te ontplooien. Een voorbeeld daarvan is de aanstelling van Kees Hazeleger als scholenwerker. Hij gaat actief taalverruwing en vloeken onder de aandacht van jongeren brengen.

Historisch Hoogtepunt
Het donateursaantal van de in 1917 opgerichte Bond vertoont al jaren een sterk stijgende lijn. Historisch gezien wordt deze uitsluitend geëvenaard door de beginperiode (1917-1923) als de teller na zes jaar op 10.000 komt Een poging om bij het 15-jarig bestaan in 1932 de 15.000 vol te maken lukt niet. Daarna volgt zelfs een periode van teruggang, maar sinds het begin van de jaren negentig is er opnieuw sprake van een duidelijke groei. In 1993 overschrijdt de Bond de grens van 15.000. Nu acht jaar later, bereikt de Bond een nieuw historisch hoogtepunt: 25.000 donateurs!