Gemeente Zwolle

Gemeente verhuist 9 eiken Datum uitgave: 22-03-2001

Onderwerp :Bouwen wonen en leefomgeving

Op maandag 26 maart start de gemeente met het verplaatsen van negen - ongeveer vijftig jaar oude - eiken. Zij staan nu aan de rijkswegzijde van de Kranenburgweg tussen de Haersterveerweg en de toegangsweg naar de begraafplaats onder aan het talud van de A28. Ze worden verplaatst naar de zijkant van de Kranenburgweg. De verhuisoperatie zal circa 7 dagen duren. Deze verhuizing is nodig in verband met de aanleg van een rioolpersleiding tussen de rioolgemalen in Dieze Oost en Berkum en de nieuw te bouwen rioolzuiveringsinstallatie op Hessenpoort.

Op dit moment voeren de bedrijven op Hessenpoort hun vuil water door middel van zuigwagens af. Maar aangezien het bedrijventerrein nog flink uit zal breiden hebben de gemeente Zwolle en het waterschap besloten om een rioolwaterzuiveringsinstallatie op Hessenpoort te bouwen. Deze installatie zal niet alleen het vuil water van de Hessenpoort verwerken, maar ook dat van Dieze Oost en Berkum. Om dit te kunnen realiseren is het nodig een rioolpersleiding aan te brengen tussen de twee rioolgemalen in de wijken en de zuiveringsinstallatie. De werkzaamheden hiervoor zullen na de zomer van 2001 beginnen.
Om deze werkzaamheden mogelijk te maken is het echter nodig de negen eiken langs de Kranenburgweg te verhuizen. Onder aan het talud van de A28 staan ook nog wat kleinere bomen en struiken in de weg. Deze worden later met het aanbrengen van de persleiding gekapt. Om deze kap te compenseren en om de Kranenburgweg een duidelijkere laanstructuur te geven, plant de gemeente - na het aanbrengen van de persleiding - ongeveer 30 nieuwe bomen in de nu nog open ruimten tussen de huidige bomenrij direct langs de Kranenburgweg.

Bron: Afdeling Communicatie Datum van 22-03-2001 tot 02-04-2001