Gemeente Dalfsen

26-03-2001

Gemeente sluit overeenkomst met Hardal

DALFSEN CREËERT RUIMTE VOOR BEDRIJFSLEVEN

DALFSEN - Het bedrijfsterrein bij Dalfsen hoeft de eerstkomende jaren niet te kampen met ruimtegebrek, Het gemeentebestuur van Dalfsen heeft een intentieovereenkomst gesloten met de bouwcombinatie Hardal voor de ontwikkeling en exploitatie van circa zes hectare grond ten zuiden van de Kampmansweg. In Hardal werken de Hardenbergse aannemer Van Dijk en de Dalfser aannemer Bongers samen. Het te ontwikkelen bedrijfsterrein sluit naadloos aan bij het bestaande bedrijfsterrein Rondweg en het nieuwe terrein Welsum.

Gelijktijdig met de overeenkomst over het bedrijfsterrein, is besloten om van Hardal twee percelen grond aan te kopen die direct grenzen aan het plan 'Dalfsen Oost'. Het gaat om ongeveer 2,33 hectare. De twee percelen worden betrokken bij toekomstplannen in dit gebied voor het ontwikkelen van woningbouw.

Ontwikkeling
Wanneer de raad op 26 maart zijn goedkeuring verleent aan het voorstel van Burgemeester en Wethouders dan krijgt Hardal de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling en exploitatie van het bedrijfsterrein aan de Kampmansweg. De gemeentelijke inbreng bestaat vooral uit het verrichten van inspanningen richting provincie om het bestemmingsplan voor dit nieuwe bedrijfsterrein in procedure te kunnen brengen. Ondanks de grote belangstelling van met name Dalfser ondernemers heeft de gemeente gedurende een lange reeks van jaren geen bedrijfsterrein kunnen uitgeven bij het dorp Dalfsen. Mede daarom hoopt het gemeentebestuur de zes hectare van Hardal zoveel mogelijk parallel aan bedrijfsterrein Welsum te kunnen laten ontwikkelen.

Reconstructies
Door de verwachte toename van verkeer op de Kampmansweg na aanleg van het nieuwe terrein, moet het gebied ook ontsloten worden. Dit houdt in dat de weg verbreed moet worden langs de volle lengte van het bedrijfsterrein. Hierover is overeenstemming bereikt met Hardal. De bouwcombinatie neemt een deel van de kosten van deze reconstructie voor haar rekening. Dat geldt ook voor de aanpassingen die er gemaakt zullen moeten worden voor de ontsluiting van het bedrijfsterrein op de Rondweg.