Politiebericht Groningen: Diverse 26-03-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 26 maart 2001

Dagelijkse berichten

Ten Boer: man aangehouden voor zware mishandeling Een 33-jarige bewoner van het Azc in Ten Boer is zondagavond aangehouden, nadat hij een 25-jarige medebewoner ernstig had mishandeld met een ijzeren staaf. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Het slachtoffer is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd onder meer geconstateerd dat hij ernstige verwondingen had aan het hoofd en kneuzingen aan het lichaam. Het motief is nog niet bekend. Tussen de twee ontstond ruzie tijdens een potje biljarten. De verdachte verliet toen kwaad de recreatieruimte, maar kwam even later terug met de ijzeren staaf waarmee hij vervolgens het slachtoffer afranselde. Hij vluchtte daarna, maar kon in de omgeving door de politie worden aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Delfzijl: auto total loss na crossen
Een personenauto raakte zondagmiddag total loss, nadat deze over de kop sloeg op een geëgaliseerd terrein aan het eind van de Handelskade-Oost in Delfzijl. De 20-jarige bestuurder uit Holwierde en diens 18-jarige vriendin uit Delfzijl bleven wonderwel ongedeerd. De bestuurder was op het terrein aan het crossen toen de auto plotseling zijwaarts driftend in een gat terechtkwam. Het voertuig sloeg vervolgens over de kop. De vriendin is in verband met duizeligheid nog wel eventjes voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht, maar daar bleek verder niets aan de hand te zijn.

Godlinze: alcomobilist veroorzaakt schade
Een 19-jarige inwoner van Godlinze is zaterdagavond aangehouden voor het veroorzaken van een botsing op de Hoofdweg in zijn woonplaats. Betrokken was nadat hij een ander voertuig had aangereden met de auto weggegaan en de kroeg ingedoken. Daar werd hij door de politiemensen kort daarna aangetroffen. Hij bleek ruim 1.6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: inbraak videotheek
In een videotheek aan De Reede in Veendam is zaterdagnacht ingebroken. Men is binnengekomen door een gat in het dak te maken. De onbekende dader heeft een paar honderd gulden meegenomen, alsmede een groot aantal telefoonkaarten. Veertien dagen daarvoor was op dezelfde wijze reeds eerder in de videotheek ingebroken. De politie stelt een nader onderzoek in.

Delfzijl-Garmerwolde: autodief aangehouden
Een 18-jarige jongen, die weggelopen was uit een jeugdinrichting Overberg, is gistermorgen aangehouden als verdacht van diefstal van een personenauto vanaf een parkeerplaats aan de Europaweg in Delfzijl. De politie was aan het uitkijken naar de betreffende auto in verband met de melding van de diefstal. Op de Provincialeweg in de buurt van Appingedam werd het voertuig gesignaleerd. Na een achtervolging richting Groningen raakte het voertuig van de weg en botste tegen een bushokje. De betreffende jongeman probeerde weg te rennen, maar werd door de politiemensen achterhaald en aangehouden. Daarbij bleek het om de weggelopen 18-jarige jongen te gaan van wie een signalering was uitgegaan. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De auto en het bushokje zijn tengevolge van de botsing ernstig beschadigd.

Oude Pekela: brand bij school
Bij de school aan de Kerklaan in Oude Pekela werd gisteravond brand gesticht. Onbekenden hadden de rubberen matten onder de speeltoestellen in brand gestoken. Bij de komst van de politie bleek ook dat de dakrand reeds had gevat. Omdat enkele ramen stuk waren ontstond er in de school een enorme rookontwikkeling. De brandweer heeft het vuur geblust. Salvage is gewaarschuwd om de roetschade in de school schoon te maken. De politie stelt een nader onderzoek in.

Snelheidscontroles
Op de Noorderweg in Noordwijk zijn zondagmiddag 380 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 45 te hard. De hoogst genoteerde reed 89 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Eveneens zondagmiddag werden op de Oudestreek in Zevenhuizen 665 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 76 ter hard. De hoogst genoteerde reed 148 km/u waar maximaal 80 was toegestaan. Naast deze hoge score werden nog twee andere voertuigen geregistreerd met een hoge snelheid. Deze reden respectievelijk 134 en 144 km/u.

Grootegast: geheime zender uit de lucht
Zondagavond heeft de radiocontroledienst met de politie een geheime zender de Arabier uit de lucht gehaald in Grootegast. Tegen de 43-jarige eigenaar van de zender wordt proces-verbaal opgemaakt. De zender en het voedingsapparaat is in beslag genomen.

Groningen: oud ijzer dief gepakt
Een werknemer van een bedrijf aan de Bornholmstraat zag zondagmiddag een 31-jarige Stadjer op het bedrijfsterrein rondscharrelen. De werknemer waarschuwde de politie die de scharrelaar op het terrein kon aanhouden met in zijn bezit een tas met oud ijzer en een zak met lood. De Stadjer bekende het oud ijzer uit een container te hebben gestolen. Hij kreeg een proces-verbaal en werd op vrije voeten gesteld.

Groningen: twee autos ontvreemd van garageterrein Van het garageterrein aan de Oostendeweg werd in de loop van zaterdagavond of nacht twee autos ontvreemd. Het gaas van het hekwerk dat het terrein omgeeft was losgeknipt en de wagens waren onder het gaas doorgeduwd. Uit andere autos op het terrein werden autoradios weggenomen. In de buurt van de locatie vonden de agenten een auto die als gestolen stond gesignaleerd. Een onderzoek naar de diefstal is ingesteld.

Groningen: vechtpartij in de vroege ochtend op Grote Markt De politie kreeg zondagochtend rond 08.00 uur de melding binnen dat er een 24-jarige man uit Amsterdam in elkaar werd geslagen op de Grote Markt. Via het cameratoezicht konden drie verdachten worden gespot en de politie-eenheden naar de juiste plaats worden gedirigeerd. Op het Martinikerkhof en in de Singelstraat werden drie mannen 21 en 22 uit Groningen en een 20-jarge man uit Eelde aangehouden. Op het bureau ontkende de man uit Eelde iets gedaan te hebben, de andere twee legden een bekentenis af. De Amsterdammer werd naar het ziekenhuis gebracht vanwege de klappen op het hoofd die hij had gekregen.

Groningen: vader laat zoontje (11) in auto rijden Agenten zagen zondagmiddag een 11-jarige jongen uit Groningen achter het stuur van een bestelauto op de Zernikelaan rijden. De naast hem zittende vader meende dat dit was toegestaan op het Universiteitscomplex. Omdat de Zernikelaan een normaal voor het openbaar verkeer openstaande weg is, zijn de normale verkeersregels daar van toepassing. De man kreeg een bekeuring.

Groningen: rijden onder invloed
In de Langestraat werd een 20-jarige automobilist uit Groningen in zijn woonplaats gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij bleek een promillage van 1.4 te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: dronken vriend aangehouden
In een woning aan de Schelfhoutstraat werd zondagavond een 19-jarige man aangehouden omdat hij agressief was tegenover zijn 22-jarige vriendin. De man die onder invloed van alcohol verkeerde gedroeg zich recalcitrant en werd aangehouden voor mishandeling van zijn vriendin. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en beledigde de agenten. Op het bureau is hij eerst ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: fietser rijdt tegen taxi
Een botsing tussen een 24-jarige fietser uit Groningen en een taxichauffeur, zondagnacht op de Grote Markt, eindigde voor de fietser in het ziekenhuis. De man had plotseling een slinger naar links gemaakt en de chauffeur kon een aanrijding niet meer voorkomen. Na behandeling voor zijn hoofdwond in het ziekenhuis moest de man blazen op het ademanalyseapparaat. Zijn score was 0.8 promille. Hij krijgt een proces-verbaal en een dagvaarding.

Groningen: vechtpartij na diefstal portemonnee
De politie heeft in zondagnacht twee Assenaren (17 en 33) aangehouden in verband met de diefstal van een portemonnee van een bezoekster en het mishandelen van een andere bezoeker van een cafe aan de Gelkingestraat in Groningen. Een portier zag dat de 17-jarige jongen in een portemonnee stond te neuzen, die van de bezoekster bleek te zijn. Toen de dame de portemonnee terugeiste ontstond er een schermutseling waar de 33-jarige zich mee bemoeide. Toen ten slotte een 22-jarige Belg uit Waasmunster wilde bemiddelen kreeg deze van de Assenaren enkele klappen toegediend. Beiden zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844