FNV

Logo

Afbeelding

Bemiddeling NS-conflict mislukt door `halsstarrigheid` directie De commissie Blankert/ Stekelenburg stopt met de bemiddeling in het conflict bij de Nederlandse Spoorwegen. Het teruggeven van de opdracht volgt op de aanhoudende weigering van de NS-directie om de invoering van de nieuwe dienstregeling op te schorten.

Blankert en Stekelenburg hadden vorige week in een tussentijds advies daartoe opgeroepen. De opschorting van de omstreden dienstregeling zou volgens de beide commissieleden ruimte geven om een oplossing te vinden.

FNV Bondgenoten praat donderdag met haar leden over de situatie. De bond betreurt de halsstarrige houding van de NS-directie en voorziet acties. `De directie zal op de een of andere manier gedwongen moeten worden om in te binden,` aldus FNV-bestuurder Van den Berg.

Vorige week gaven de bonden de NS-directie nog tot medio deze week de tijd om bij te draaien. NS houdt echter onverkort vast aan invoering van de nieuwe dienstregeling per 10 juni. Deze dienstregeling, die het personeel bindt aan vaste trajecten, is voor het personeel onaanvaardbaar.

Anders dan NS beweert, meent FNV Bondgenoten dat uitstel van de dienstregeling geen onoverkomelijke problemen oplevert. De vakbond baseert zich op een brief van de directie aan de Ondernemingsraad. Daarin staat dat de wijzigingen in het reizigersschema minimaal zijn.


-Klik hier voor de achtergronden van het conflict bij de NS.
26 maart 2001