Universiteit van Utrecht

27 maart 2001

Kennisfestival

'Waarom kom ik nooit in slaap? Waarom word ik zo snel kwaad als ik dronken ben? Wat voelt de vis die ik vang? Is Nederland vol? Is er nog meer leven in het heelal?'

Binnenkort kan iedereen dit soort vragen stellen aan de Universiteit Utrecht. Sinds medio februari lopen teams van 'Denkwerkers' rond in de Utrechtse binnenstad en verzamelen onder het publiek allerhande vragen, van alledaagse raadsels en problemen tot levensvragen.

Tijdens het kennisfestival eind maart krijg je de kans een antwoord op deze vragen te vinden. Door een bezoek te brengen aan de dagelijkse Knowshow, of door spannende en bijzondere presentaties die op onverwachte plaatsen in de stad verschijnen.
Centraal punt van het festival is het Domplein, met als festivalcafé de Aula van het Academiegebouw. Dagelijks gaan hier rond 16.00 uur de deuren open voor een 'happy hour'. Vanaf dat moment starten er diverse activiteiten zoals lezingen, concerten, of kleine symposia. Je kunt deze activiteiten vrij bijwonen en tussendoor iets eten of drinken.

Aan de basis van het festival staan vijf thema's waarbij wetenschap raakt aan het dagelijks leven: Lijf en leden, Alles tussen de oren, Dierenzaken, Onderweg naar Morgen, Grote Vragen.

Maar het kennisfestival biedt meer, zoals een groots muziektheaterspektakel dat dagelijks wordt opgevoerd, een universiteitsdag voor alumni en een groot lustrumfeest in de Jaarbeurs voor studenten, medewerkers en alumni.

Wanneer?
27 tot en met 31 maart 2001

Waar?
Op en rondom het Domplein, maar ook op andere plaatsen kom je de Universiteit Utrecht tegen, bijvoorbeeld in winkelcentra of bibliotheken.

Voor wie?
Studenten, medewerkers, alumni, en andere belangstellenden, kortom voor iedereen!

Door wie?
Het kennisfestival wordt georganiseerd door het Lustrumbureau in samenwerking met faculteiten en onderdelen binnen de Universiteit Utrecht.

Meer weten of meedoen?
Neem contact op met het Lustrumbureau, telefoon: (030) 253 58 53.

Gewijzigd:Thursday, March 01, 2001 Gaby Ammerlaan