Politie Amsterdam-Amstelland

GSM-bombardement
27-3-2001. De politie Amsterdam-Amstelland gaat vanaf vandaag gestolen GSMs platbombarderen. Door elke drie minuten een SMS-berichtje naar een gestolen toestel te sturen, wordt het ding onbruikbaar. In het scherm verschijnt voordurend het bericht Dit toestel is gejat. Koop of verkoop is strafbaar. De politie. Tegen het bombardement is - zoals het er nu uitziet - niets te doen. Ook het installeren van een nieuwe SIM-kaart biedt geen uitkomst. Het bombardement loopt namelijk via het zogenaamde IMEI-nummer dat als framenummer van de mobiele telefoon kan worden beschouwd. Deze nieuwe vinding, die als wereldprimeur kan worden beschouwd, gaat gepaard met een grote publiciteitscampagne. Woensdag en donderdag trekt een promotoer door de stad die verschillende scholen aandoet. Trekker van dit publiciteitsoffensief vormt het duo Slimme Schemer FT Tido, die hun hit hebben omgebouwd tot een GSM-versie.

Het GSM-bombardement werd door ons korps samen met het Gerechtelijk Laboratorium in Rijswijk ontwikkeld op basis van een bestaand programma waarmee SMS-berichten kunnen worden verzonden. Door dit programma enigszins aan te passen is het geschikt als GSM-bommenwerper Meer lezen...
Gijzeling
26-3-2001 In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in een flat in de H-buurt (Zuidoost) twee mannen aangehouden in verband met wederrechtelijke vrijheidsberoving en zware mishandeling. Het slachtoffer is een 44-jarige flatbewoner. De aanleiding van de problemen was een meningsverschil over gestolen spullen. De beide verdachten zijn respectievelijk 25 en 30 jaar oud. . De 25-jarige man wordt overigens ook verdacht van heling en overtreding van de Opiumwet. Het betreft heling van telefoonkaarten en de vondst van wat cocaïne in de woning
De flatbewoner, een buurman, werd naar de woning gelokt met het verhaal dat er wat besproken moest worden. Toen hij daar aankwam, werd hij met een vuurwapen bedreigd. Hij moest zich uitkleden en kreeg ook met diverse kopstoten en met ander geweld te maken. Het slachtoffer werd naakt onder de koude douche gezet en bedreigd ook met heet water te worden behandeld. Na een uur werd hij uit de woning gezet, met de mededeling de zaak rond de gestolen spullen binnen 24 uur te regelen. Extra lang
26-3-2001 Twee Amerikaanse toeristen hebben gisteren een extra lang cultureel bezoek gebracht aan de Zuiderkerk. Toen hun rondwandeling ten einde was, werden ze opgesloten. Zon drie uur later kregen ze hun vrijheid terug. Aan deze actie kwam een sleutelsmid te pas. De Amerikanen (33 en 48 jaar) sloten zich ongemerkt aan bij een groep toeristen die een rondleiding kreeg. Eenmaal binnen lieten ze de groep voor wat die was en maakten een eigen ontdekkingstoer door de kerk. Toen ze op de toren fotos (O how nice and wonderful) stonden te maken van de stad, verliet de groep toeristen de kerk en sloot de gids af. Kort daarna ontdekten de Amerikanen dat ze opgesloten zaten. Overvallen
23-3-2001Twee gehelmde overvallers hebben donderdagmiddag een sigarenzaak aan de Archimedesweg overvallen. Ze dreigden met een mes en maakten geld, telefoon- en buskaarten buit. Er raakte niemand gewond. De overvallers verdwenen op een brommer. Hoofdweg
De twee overvallers die gisteravond rond halfnegen toesloegen bij een videotheek aan de Hoofdweg, kwamen van een koude kermis thuis. Het personeel pikte het niet met als gevolg dat er een schermutseling ontstond. Dat de daders met een mes dreigden, maakte kennelijk weinig indruk. Ze werden de zaak uitgewerkt en moesten zonder buit vertrekken.

Aanrijding met
23-3-2001In de Marnixstraat botste een 26-jarige motorrijder gisteravond op een kerende auto. De 45-jarige bestuurder zag de motor niet aankomen. De motorrijder ging tegen de grond en liep diverse verwondingen op. Hij klaagde met name over zijn schouder. Het slachtoffer is met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.



Tegen boom
23-3-2001Met een 31-jarige automobilist die rond middernacht op de Muiderstraatweg in Diemen tegen een boom reed, is waarschijnlijk van alles mis. De rijbewijsloze chauffeur had drank en mogelijk ook drugs gebruikt en weigerde medewerking aan een blaas- of bloedproef. De man bleek ook in het bezit van een papiertje met pincodes. Eén van de pincodes behoort toe aan iemand van wiens rekening geld is verdwenen. Hoe het precies zit, is nog niet duidelijk. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.


Brand snackbar
22-3-2001. Vanmorgen is brand uitgebroken in een snackbar in de Van Woustraat. De vermoedelijke oorzaak van de brand is vlam in de pan. Een 34-jarige schoonmaker probeerde de brand in de frituurpan nog te blussen, maar maakte de fout dit met water te doen. Het kokende vet spatte over de man heen. Het slachtoffer is met tweedegraads brandwonden in een brandwondencentrum opgenomen. Twee bewoners van een naastgelegen pand werden ter plaatse aan ademhalingsmoeilijkheden behandeld. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de brand.

Webcam tijdelijk uit
22-3-2001. Nu de manege in verband met de uitbraak van mond- en klauwzeer is gesloten, is ook de webcam tijdelijk uitgezet. Bezoekers van deze site kunnen wel filmpjes bekijken over de bereden politie. Zodra de manege weer opengaat en er weer ruiters en paarden te zien zijn, wordt de webcam weer aangezet.


MKZ: manege gesloten
22-3-2001. Nadat gisteren op ten minste twee plaatsen in Nederland het extreem besmettelijke mond- en klauwzeer (MKZ) is aangetroffen, heeft de Ruiterij gistermiddag om drie uur haar terrein afgesloten. Slechts drie collega's zijn achtergebleven om de paarden te verzorgen, die niet buiten het terrein mogen komen. Ruiters en hondengeleiders gaan toezicht houden op de naleving van de noodmaatregelen in de landelijke gebieden in de regio Amsterdam-Amstelland. Verder treden zij op als vraagbaak en ondersteuning van de wijkteams. Wijkteam Autosnelwegen gaat gericht surveilleren op overtredingen op de snelwegen rond Amsterdam.

Voorzorg
Het ministerie van landbouw, natuurbeheer en visserij heeft vrijwel alle handelingen rond vee verboden. Vee, mest mogen niet worden vervoerd, terwijl ook het bulkvervoer van melk verboden is. Officieel zijn maneges nog niet onder dit verbod gebracht. Paarden kunnen net als huisdieren en pluimvee geen MKZ krijgen. Wel kunnen ze als drager fuctioneren en zo de ziekte overbrengen op dieren die wel vatbaar zijn voor MKZ. Vandaar dat de politie Amsterdam-Amstelland besloten heeft uit voorzorg het terrein te sluiten.

Meer informatie vindt u op de website van het ministerie van landbouw, natuurbeheer en visserij.



Verkeershinder A10-west
Het wegdek van de A10-west bij Amsterdam is bijna 30 jaar oud. Voor een goede doorstroming van het verkeer is deze weg hard toe aan groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden in de periode 26 mei - 26 augustus 2001.
Gedurende de werkzaamheden is de A10-west wel open voor doorgaand verkeer, maar zullen de op- en afritten S103 t/m S107 worden afgesloten. Bovendien is maar een beperkt aantal rijbanen beschikbaar. Er worden verschillende maatregelen getroffen om de westkant van Amsterdam bereikbaar te houden. Sinds januari 2001 worden er al voorbereidingswerkzaamheden verricht. Klik op het logo voor meer informatie.
Snackbar super-store
16-3-2001. Het Roofteam van district 4 heeft afgelopen week een einde gemaakt aan de activiteiten van een snackbareigenaar aan de Tugelaweg die zich op zeer grote schaal aan heling schuldig maakte. Bij een inval in de snackbar die maandagavond tegen met middernachtelijk uur plaatsvond, werd zoveel gestolen apparatuur aangetroffen, dat het roofteam een vrachtwagen moest inschakelen om de goederen naar het bureau te brengen. Twintig collegas van de Vliegende Brigade hadden tweeënhalf uur nodig om de gestolen goederen uit de snackbar en de daarboven gelegen woning in de vrachtwagen te laden. Het Roofteam is nog druk bezig de gestolen goederen te inventariseren. Naar verwachting zal het in kaart brengen van de buit nog een week duren. De buit vertegenwoordigt volgens een eerste - zeer voorzichtige - schatting aanzienlijk meer dan een half miljoen gulden.

Lees meer...