Gemeente Rotterdam

Erasmusspeld voor Rothuizen

Wethouder Korthuis (o.m.Volksgezondheid en Maatschappelijke Dienstverlening) heeft dinsdag 27 maart een Erasmusspeld uitgereikt aan Jeanette Rothuizen. Rothuizen is al vele jaren een actief en gewaardeerd vrijwilligster, o.a. voor de Gereformeerde Kerk en diverse Ouderenbonden.

Rothuizen (76) was van 1968 tot 1984 hoofd van het gezinsvervangend tehuis voor geestelijk gehandicapte jongens Devonia, waar zij ook na haar pensionering nog zeven jaar als vrijwilliger actief bleef. Daarnaast was Rothuizen sinds 1970 gedurende 12 jaar diaken voor de Gereformeerde Kerk in Kralingen.

Ook nu nog is zij een actieve vrijwilligster. Zo is zij al ruim tien jaar lid van de Raad van Afgevaardigden van het Centraal Orgaan van Samenwerkende Bonden van Ouderen te Rotterdam en was ze tot voor kort secretaris van het gewestelijk bestuur van de Protestants Christelijke Ouderenbond.

De Erasmusspeld is een gemeentelijke onderscheiding die wordt toegekend aan personen die zich op sociaal, cultureel, sportief of economisch gebied gedurende een lange periode verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving. De speld is vernoemd naar de humanist Desiderius Erasmus, die op 27 oktober 1469 in Rotterdam werd geboren.