Insinger de Beaufort

persbericht

28 Mar 2001

Insinger de Beaufort Manager Research Awards voor tweede keer uitgereikt

Rol van de fondsbeheerder steeds belangrijker

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Koepelkerk te Amsterdam zijn vandaag de Insinger de Beaufort Manager Research Awards 2000 uitgereikt aan beheerders van zes beleggingsfondsen. Deze fondsen hebben over de drie jaren 1998-2000 het best gepresteerd in hun eigen categorie, terwijl het beheer gedurende die periode continu de verantwoordelijkheid is geweest van één specifieke beheerder. Het bijzondere van deze beoordeling is dat de kwantitatieve prestaties van de fondsen worden gekoppeld aan de mensen die voor deze prestaties verantwoordelijk zijn. Door de turbulente ontwikkelingen in 2000 was de uitreiking dit jaar des te spannender.

De winnaars van de Insinger de Beaufort Manager Research Award 2000 zijn Jorik van den Bos van Postbank Nederlandfonds (aandelenfondsen Nederland), John Botham van Henderson HF European (aandelenfondsen Europa), Zanny Perring van Threadneedle American Growth (aandelenfondsen Noord-Amerika), Simon Jones van Fleming Japanese Fund (aandelenfondsen Japan), Jaap van Duijn van Robeco (aandelenfondsen wereldwijd) en Alan Higgins van ABN AMRO Europe Bond Fund (obligatiefondsen).

De prestaties van alle beleggingsfondsen die beschikbaar zijn op de Nederlandse markt, zijn beoordeeld door het instituut NYFER, dat verbonden is aan Universiteit Nyenrode Prof.dr. Eduard Bomhoff, directeur van NYFER, gaf tijdens de uitreiking van de awards een toelichting op de gevolgde methode: "In de eerste stap wordt de combinatie van rendement en risico beoordeeld. Voor de fondsen die uit die vergelijking gunstig naar voren komen, wordt vervolgens beschouwd of deze ook goed scoren wanneer we slechte maanden op de beurs even zwaar wegen als opgaande beursmaanden. Deze strenge selectie op verschillende criteria is een maatstaf voor de selectie van fondsen die consequent tot de top in hun sector behoren."

Insinger de Beaufort biedt sinds eind 1999 multi-manager beleggingsproducten in de Nederlandse markt aan, waarbij kwalitatieve analyse en selectie van beleggingsfondsen centraal staan. In het besef dat selecteren (vooruitkijken) zich uitstekend laat aanvullen met belonen (terugkijken) is in 1999 ook de samenwerking tussen Insinger de Beaufort en Instituut NYFER gestart. De eerste awards zijn een jaar geleden uitgereikt en waren eveneens gebaseerd op onderzoek naar de prestaties van de beleggingsfondsen in de drie voorafgaande kalenderjaren. De Awards 2000 betreffen de prestaties over de jaren 1998 tot en met 2000.

De winnende beheerders ontvingen de awards een ontwerp van Chiel Veffer uit handen van Peter S. Zwart, directeur van Bank Insinger de Beaufort N.V.

De gastspreker tijdens de bijeenkomst was prof. Karel van Miert, voormalig vice-voorzitter van de Europese Commissie en thans president van Universiteit Nyenrode, die een speech hield met als titel "Binnenmarkt, Euro, Kapitaalmarkt".

Insinger de Beaufort

Insinger de Beaufort is een onafhankelijke private banking en trust groep met meer dan 1.000 medewerkers. Naast het hoofdkantoor in Amsterdam heeft Insinger de Beaufort kantoren in onder andere: Denemarken, Hongkong, Italië, Kanaaleilanden, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Zwitserland. Insinger de Beaufort Holdings S.A., de moedermaatschappij, is genoteerd aan de Luxemburgse beurs. De dienstverlening is georganiseerd in vijf hoofddivisies: private banking, asset management, securities & trading, corporate finance en trust & fiduciary services. Insinger de Beaufort ziet bedrijfscultuur als een belangrijke voorwaarde voor succes. Insinger de Beaufort stimuleert daarbij haar medewerkers om onafhankelijk te denken, flexibel te zijn en open te staan voor nieuwe ideeën. Dit zijn belangrijke kenmerken waarmee mensen bij Insinger de Beaufort op lange termijn waarde creëren voor cliënten. Daarnaast stimuleert Insinger de Beaufort een cultuur van gezamenlijke verantwoordelijkheid en beloning, onder andere door actieve participatie van medewerkers. Het merendeel van de aandelen is in handen van de directie en de medewerkers.

Op www.insinger.com is meer informatie te vinden over Insinger de Beaufort.

Amsterdam, 27 maart 2001