Gemeente Eindhoven

Persbericht: 28 maart 2001

Rioolboring van NS-Station Beukenlaan naar Marconilaan

Gisteren is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een riolering van NS-Station Beukenlaan naar de Marconilaan. De riolering wordt onder het spoor door geboord en sluit aan op de riolering onder de Marconilaan die vorig jaar is aangelegd.

Over een afstand van honderdvijfenzestig meter wordt met een doorsnede van 2 meter 10 geboord. Bij de hoofdingang van NS-Station Beukenlaan wordt een kuip gemaakt waarin de boorinstallatie geplaatst wordt. De rioleringsbuizen worden één voor één, achter de boorkop aan, door de tunnel geperst. Met het boren en persen, een precisiewerk waar ongeveer 2 ½ jaar voorbereiding aan vooraf is gegaan, wordt eind volgende week gestart.

Voor de boring moeten op een aantal plekken kruisende rioleringen en gasleidingen verlegd worden. Daarom is de noordbaan van de Marconilaan afgesloten en wordt sinds 27 maart het verkeer in beide richtingen via de zuidbaan van de Marconilaan geleid. Het asfalt op het kruisingsvlak Marconilaan/ Galileïstraat /Groenewoudseweg wordt ook vernieuwd. Begin juli zal het totale werk gereed zijn.