Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 28-03-2001 Persberichten district Maastricht (JvK/14.30 uur)

Maastricht, bromfietser pleegt verzet
De politie van Maastricht heeft woensdagmorgen een 18-jarige bromfietser uit die stad aangehouden voor het aan zijn laars lappen van de verkeersregels. Bij zijn aanhouding pleegde de jongen verzet.

De politie zag de jongen met hoge snelheid over de Frontensingel rijden terwijl hij geen helm droeg en de bromfiets geen verzekeringsplaatje had, en wilde hem laten stoppen. De jongeman had daar echter geen trek in en trachtte vervolgens aan een politiecontrole te ontkomen. Hij deed dat door twee maal door het rode verkeerslicht te rijden, waarbij hij bijna tegen een auto reed, en door op het industrieterrein Bosscherveld door voor de politie onbegaanbare weggetjes te berijden. Met hulp van omstanders kwam de politie de jongen weer op het spoor en bij het Bassin reed hij zich vast. Hij trachtte nogmaals te ontkomen door in volle vaart op een politieagent in te rijden doch hield op het laatste moment in. Toen de bromfietser vervolgens werd aangehouden pleegde hij verzet waarbij hij een agent aan zijn knie verwondde. De jongen werd ingesloten.

Berg en Terblijt, inbraken
Dinsdagavond ontdekte de buurvrouw een inbraak in een woning aan de Leijstenstraat. De vrouw wilde bij afwezigheid van haar buren de katten gaan voeren en stuitte vervolgens op de inbraak. De keukendeur bleek te zijn fgeforceerd en de woning te zijn doorzocht. Een opgave van gestolen goederen kon niet worden verstrekt.

Dinsdagavond werd geprobeerd om in te breken in een woning aan de Wolfsdriesweg. Geprobeerd werd om middels het boren van gaatjes in een kozijn het raam te openen om binnen te kunnen. Door onbekende oorzaak lukte dit niet waardoor het bij een inbraakpoging bleef.

Valkenburg, snelheidscontrole Vroenhof.
Dinsdagmiddag werden bij een snelheidscontrole aan Vroenhof elf van de 423 gecontroleerde voertuigen betrapt op te hard rijden. Vijf van de overtreders kregen ter plaatse een bekeuring uitgereikt. Van de overigen werd de overtreding fotografisch vastgelegd. Zij krijgen binnenkort een acceptgiro in de brievenbus. De hoogst gemeten snelheid was 71 km per uur waar 50 is toegestaan.

Maastricht, identiteit dode man nog niet bekend. De identiteit van de maandagmiddag in de Maas even voorbij Bosscherveld aangetroffen man is nog steeds niet bekend. De politie vermoed dat de man uit België afkomstig is. Men is op dit moment doende met het verzamelen van gegevens over vermiste mannen in dit land. Aan de hand van de persoonsbeschrijvingen zal dan worden bekeken of er overeenkomsten zijn en de identiteit alsnog kan worden vastgesteld.