Persbericht

Ruimte voor nieuwe pilotprojecten met varkensvleesketens bij AKK

De Stichting Agro Keten Kennis (AKK) geeft aan dat er nog een ruimte van 8.000.000,- bestaat voor ondersteuning van nieuwe projecten binnen het co-innovatieprogramma `Toegevoegde waarde varkensvleesketens'. De budgetruimte biedt het bedrijfsleven in de gehele keten (van mengvoeders en genetica tot en met detailhandel, horeca, catering en food service) en kennisinstellingen de mogelijkheid om met vernieuwende ideeën te komen op het gebied van marketing, ketenorganisatie, voedselveiligheid, productontwikkeling, prijsvorming, logistiek, ICT en strategische samenwerking. Deze kunnen door het bedrijfsleven en kennisinstellingen in samenwerking met AKK worden uitgevoerd. Ondernemers met vernieuwende ideeën kunnen hierover contact opnemen met AKK.

Resultaten

AKK heeft bewezen dat de werkwijze van de stichting succesvol kan zijn. Logistieke besparingen, succesvolle toepassing van nieuwe ICT-technieken, creëren van toegevoegde waarde en het realiseren van duurzame strategische allianties zijn resultaten die AKK-projecten in het verleden hebben opgeleverd. In het lopende co-innovatieprogramma zet AKK deze trend door ten behoeve van varkensvleesketens. Marco Vernooij, projectregisseur van AKK, zegt hierover: "De lopende pilotprojecten hebben veel potentie om het rendement van ketens te verbeteren en toegevoegde waarde te creëren. Er komen goede initiatieven van de grond en noodzakelijke kennis voor de varkensvleesketen is in ontwikkeling. Nieuwe initiatieven blijven echter welkom."

Co-innovatieprogramma

In de visie van AKK heeft de Nederlandse agrofoodketen behoefte aan vraaggestuurde en maatschappelijk verantwoord opererende ketens en ketennetwerken. De stichting stimuleert dit door middel van co-innovatieprogramma's waarin het bedrijfsleven in samenwerking met kennisinstellingen in diverse pilotprojecten nieuwe kennis ontwikkelt. Dit leidt tot praktijkgerichte kennisontwikkeling en directe toepassing van deze nieuwe kennis in de bedrijfssituatie. Dit heeft zowel voor de ondernemers als voor de onderzoeker duidelijke voordelen. De reeds behaalde resultaten bewijzen dit.

Voor meer informatie over het co-innovatieprogramma of het indienen van projectvoorstellen kunt u contact opnemen met Stichting Agro Keten Kennis, telefoon 073 ­ 5286640, of de website bezoeken, www.akk.nl.