Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Havens/duiker/koopvaardij is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

28-03-2001

CNV Havens: Principeakkoord cao Damco Maritiem

CNV Havens heeft vandaag bij het Rotterdamse expeditiebedrijf Damco Maritiem een principeakkoord bereikt. De 140 werknemers van Damco Maritiem krijgen een loonsverhoging die varieert van 3,75 tot 6 procent. Deze variatie ontstaat door een combinatie van `centen en procenten' in het loongebouw. De Damco-cao is de eerste cao in het Rotterdamse havengebied waar deze loonconstructie is toegepast.

Gerard Molenkamp van CNV Havens: "Ik ben hier erg blij mee, want op deze manier nivelleert het loongebouw en wordt het voor jonge werknemers - die op een laag salaris beginnen - aantrekkelijker om in te stromen."
De cao gaat in op 1 april 2001 en geldt tot en met 31 maart 2002. In de loonsverhoging zit een forse verbetering van het vakantiegeld, werknemers krijgen een volledig maandsalaris als vakantiegeld.

Damco Maritiem is dochter van P&O Nedlloyd. Nedlloyd krijgt een nieuw pensioensysteem, waarin waarschijnlijk prepensionering op 62 jarige leeftijd mogelijk wordt voor de werknemers van Damco. Daarnaast krijgen werknemers een hogere vergoeding voor de reiskosten, door eerdere fusies reizen werknemers over grotere afstanden. Dit akkoord wordt door CNV Havens positief aan de leden voorgelegd.

Nadere inlichtingen:

Gerard Molenkamp (vakgroepbestuurder CNV havens) 06-53547481
Nancy Abelskamp (voorlichter)
030-6348242