Afzender: info@juttersmuseum.nl

Contactpersoon: Victor Bol

Juttersmu~ZEE~um Zandvoort nu ook op internet

Datum: 28 maart 2001

Het Juttersmu~ZEE~um Zandvoort is nu ook te bereiken op internet via http://www.juttersmuseum.nl

Doel van de website is meer landelijke bekendheid voor het juttermu~ZEE~um, zodat toeristen nog beter de weg kunnen vinden naar het juttermu~ZEE~um en een indruk kunnen kijken wat het Juttersmu~ZEE~um nu precies is. Behalve de gratis educatieve rondleiding in het museum, worden er ook diverse strandtochten georganiseerd met de Juttersexpress zoals de Jutterstocht in combinatie met garnalenvissen en/of schatgraven voor kinderen. In verband met de drukte 's zomers op het strand zullen er alleen bij geen-strandweer Jutterstochten worden gereden. Als alternatief worden er dan boot -en vistochten georganiseerd die alleen doorgaan bij een rustige zee.

Het Juttersmu~ZEE~um is een initiatief van Victor Bol en Wim Kruiswijk en heeft op 30 mei 2000 haar deuren geopend. Op 1 januari van dit jaar werd de 10-duizendste bezoeker verwelkomt en tot op heden hebben 16-duizend bezoekers het Zandvoortse mu~ZEE~um bezocht. In het juttersmu~ZEE~um wordt op educatieve wijze aan de bezoekers verteld en uitgelegd wat er op het strand allemaal aanspoeld en welke dieren er in de zee leven. Soms zit er een trieste geschiedenis aan vast aan bijvoorbeeld een reddingsboei maar een leuk onderwerp voor kinderen is bijvoorbeeld de flessenpost. Over dit onderwerp is een permanente expositie gewijdt en in het juttersmu~ZEE~um wordt aan de kinderen verteld waar je op moet letten als je flessenpost wilt versturen. Tevens zijn er een aantal zoutwater-aquariums waarin een aantal zeedieren zijn te bezichtigen.

Het juttersmu~ZEE~um is geopend op woensdag van 13.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Op afspraak is het echter ook mogelijk om in groepsverband het juttersmu~ZEE~um te bezoeken of een jutterstocht te maken.

Voor meer informatie kunt u bellen met Victor Bol op 06-1694 0045

Juttersmu~ZEE~um Zandvoort

Gebouw "De Rotonde"

Zandvoort

Telefoon: 06-1694 0045