BEIERSDORF MEDICAL

Leukoplast: al 100 jaar toegepast!

Leukoplast, wie kent het niet? Al honderd jaar op de markt en niet meer weg te denken in talloze zieken-huis-tuin-en-keuken situaties. Natuurlijk is Leukoplast intussen - net als de hele gezondheidszorg - wel veranderd en verbeterd. Wat in 1901 begon met het bekende rolletje is inmiddels dan ook uitgegroeid tot een compleet Leuko-assortiment. Met producten die geschikt zijn voor iedereen, voor elke huid, plaats, toepassing en specialisme.

Voor wonden tot en met lekke banden
In 1882 al ontwikkelde Paul Beiersdorf de eerste zelfklevende 'hechtpleister'. Hiermee werd het verbinden van wonden veel gemakkelijker. Tot die tijd werd een katoenen verband namelijk vastgezet met behulp van repen katoen of met veiligheidsspelden. Deze eerste hechtpleister plakte echter zo goed, dat het ook werd aangeraden als middel om bijvoorbeeld banden mee te plakken, kapot servies mee te repareren en hockeysticks te omwikkelen. Het was toen nog een zeer pijnlijke zaak om de pleister van de huid te verwijderen.

Leukoplast 1901: de eerste huidvriendelijke hechtpleister In 1901 voegt Beiersdorf medicinale stoffen, waaronder zinkoxide, aan de lijm van de hechtpleister toe. De nieuwe pleister, Leukoplast, was veel vriendelijker voor de huid. Het witte zinkoxide is ook de oorsprong van de naam Leukoplast: witte pleister. In het Grieks betekent leukos namelijk wit en emplastrum staat voor pleister.

Van rolletje naar assortiment
Leukoplast anno 2001 is natuurlijk niet meer te vergelijken met dat uit 1901. Leukoplast is bijzonder sterk en voor veel toepassingen geschikt bij mensen met een normale huid. Een speciaal procédé maakt Leukoplast lucht- en waterdampdoorlatend. Hierdoor verweekt de huid niet en raakt minder snel geïrriteerd. Inmiddels heeft Beiersdorf een compleet Leuko-assortiment ontwikkeld, met producten als Leukoplast afwasbaar, Leukopor en Leukosilk voor de gevoelige huid en Leukoflex voor het tijdelijk waterdicht afdekken van verbanden bij mensen met een gevoelige huid.

Leukoplast: een sterk merk
Leukoplast is in honderd jaar uitgegroeid tot een sterk merk. Zo sterk, dat het vaak als soortnaam wordt gebruikt en zelfs een plaats in de Dikke van Dale heeft verworven. Wat kun je je als 100-jarige nog meer wensen?