Records Management

RM is het verantwoord vormen en onderhouden van het bedrijfsgeheugen. Het gemeenschappelijk bedrijfsgeheugen is cruciaal voor organisaties. Het bevat kennis en ervaring en is de informatiebron voor de dagelijkse operatie. Dit geheugen staat onder druk. Een belangrijke oorzaak hiervan is de toenemende digitalisering. Denk daarbij aan de sterk toenemende stroom e-mailberichten, elektronische contracten en ander digitaal materiaal dat niet systematisch wordt beheerd of toegankelijk is gemaakt. Ook de leesbaarheid van digitale documenten komt op langere termijn in gevaar vanwege steeds nieuwere versies software.

Een organisatie waar ECP.NL mee samenwerkt en die zich bezighouden met het verantwoord vormen en onderhouden van het bedrijfsgeheugen is de Record Management Conventie (RMC), een platform voor uitwisseling en opbouw van RM-kennis en ervaring.

Op 29 maart vindt het RMC-evenement "Werken aan het organisatiegeheugen" plaats. Daarbij komen vragen aan de orde als: Hoe richten we de de 'achterkant van E-business en E-goverment in? Hoe zorgen we ervoor dat er bij de elektronische postbus aan de voorkant mechanismen actief zijn waar die achterkant kan worden aangehaakt? Hoe zorgen we ervoor dat ondanks de vluchtigheid van de digitale berichten en documenten een organisatie zich toch kan blijven verantwoorden voor haar handelen? Hoe tomen we de digitale chaos in waar afdelingen en medewerkers elk een eigen structuur en bewaarritme bedenken of juist niet bedenken?

Voor meer informatie over de RMC of over het evenement kunt u terecht bij: info@RMConventie.nl