PERSBERICHT MySwitzerland.com

Vakantieland Zwitserland op Internet: MySwitzerland.com

Méér dan een muisklik voorsprong

Voor velen is de voorpret net zo belangrijk als de vakantie zelf. De voorpret voor een vakantie naar Zwitserland beleeft men op virtuele wijze op MySwitzerland.com, de portal voor vakanties, reizen en congressen in Zwitserland die nu al door meer dan 10.000 bezoekers per dag wordt geraadpleegd. MySwitzerland.com presenteert zich in een compleet nieuwe outfit en is op vele punten sterk verbeterd. De Nederlandse homepage richt zich qua taal en inhoud direct op de Nederlandse bezoeker.

Nieuwe look voor MySwitzerland.com
''Er zijn twee duidelijke bezoekersgroepen op MySwitzerland.com te onderscheiden: de één zoekt snel en direct gewenste Zwitserland-informatie, de ander wil zich laten inspireren'', zegt Rafael Enzler, Directeur Benelux van Zwitserland Toerisme. Dit inzicht heeft Zwitserland Toerisme ertoe bewogen, de een jaar geleden gelanceerde internationale Zwitserland-reisportal technologisch en grafisch nieuw op te zetten. MySwitzerland.com is inmiddels uitgegroeid tot de omvangrijkste en belangrijkste wereldwijde Zwitserland-portal. Door gebruik te maken van de nieuwste technologie is de website van Zwitserland Toerisme veel sneller en de navigatie veel eenvoudiger geworden. De content is verder uitgebreid en het design is frisser en overzichtelijker. Zwitserland Toerisme is ervan overtuigd dat het nieuwe gezicht van MySwitzerland.com tegemoet komt aan de huidige eisen in de markt.

Frisser designS
De vakantiebeleving begint al bij het boeken. Voor velen is de eerste indruk van Zwitserland bepalend. En voor een eerste indruk krijg je nu eenmaal geen tweede kans. MySwitzerland.com verschijnt op uw monitor in frissere kleuren; krachtig blauw en elegant zwart domineren het ontwerp. Vakantie en reizen beginnen bij de planning en het inwinnen van informatie over bestemmingen en activiteiten. De heldere navigatie en het volledige aanbod aan reisinformatie maakt zelfs een virtueel bezoek aan Zwitserland tot een belevenis.

SpannenderS
De handige Top-Atracties en Top-Tips zijn verder uitgebreid. Een keuzemogelijkheid op plaats en thema, bijvoorbeeld de beste musea van Basel of de mooiste ski-afdalingen in Graubünden, maken het de gast gemakkelijker de vakantie te plannen. Ook het aanbod van aantrekkelijke Last Minutes is verder uitgebreid. Met behulp van de geïntegreerde kalender worden vrije hotelkamers eenvoudig gevonden. Tijdens het hoogseizoen, maar vooral in het voor- en naseizoen.
Een verzameling van 360-graden panoramabeelden van de mooiste uitzichtpunten maken Zwitserland heel visueel. Ook de veelzijdige fotogalerij met zo'n 2000 plaatjes is zeer geliefd. Een hoogtepunt is de webcam in een MySwitzerland.com-vakantielocomotief van de Zwitserse Spoorwegen. Deze camera stuurt continue beelden vanuit de rijdende trein naar de homepage.

SnellerS
Door gebruik te maken van de modernste databank-technologie kon de performance sterk worden verhoogd. Talrijke Zwitserse bestemmingen en bezienswaardigheden kunnen op de elektronische kaart eenvoudig worden aangeklikt en gevisualiseerd. Dankzij dit geografisch informatiesysteem is het vinden van een toeristische bestemming kinderspel geworden. Door de vereenvoudigde horizontale en verticale navigatie, de verbeterde zoekfunctie over de hele inhoud, de genoemde snelzoekoptie op de kaart van Zwitserland en de uitgebreide Top Attracties en Top Tips, vindt de bezoeker gemakkelijker de gezochte informatie.

NederlandS
De Nederlandstalige bezoeker voelt zich op MySwitzerland.com direct thuis. Aangesproken in de eigen taal krijgt men veel extra service: online boekbare aanbiedingen, nieuws, producten en acties zijn speciaal aangepast en ontwikkeld voor de Nederlandse markt. Daarnaast vindt men via de website eenvoudig de weg naar Nederlandse touroperators die vakanties en accommodaties in Zwitserland aanbieden. Consumenten en reisagenten krijgen praktische reistips en hebben toegang tot talrijke tips voor uitstapjes en evenementen.

Meer informatie voor de pers:
Roland Verboven, Web Promotion, tel. 020 - 624 62 31 (niet voor publicatie), roland.verboven@zwitserland.nl

27.03.01/rv