Schiedam werkt aan uitvoering Plan van aanpak invoering Euro Bedragen afgerond in voordeel van de Schiedammer
De Schiedamse gemeenteraad heeft maandag 26 maart ingestemd met het Plan van Aanpak voor de invoering van de Euro. Dit plan geeft aan wat Schiedam in de rest van het jaar allemaal moet doen om op 1 januari 2002 klaar te zijn voor de euro.

Het Plan van Aanpak vormt de bekroning van een inhaalslag, waarmee Schiedam vier maanden geleden is gestart. Voor het plan is de gehele organisatie doorgelicht. Het gaat immers gewoon om geld en met geld heeft de gehele organisatie te maken. De kassa's aan de balies van de Stadswinkel, het zwembad en de bibliotheek, pin-automaten, subsidiebrieven met geldbedragen, gemeentelijke tarieven, belastingaanslagen, automatiseringssystemen, koffieautomaten, uitkeringen enz.
Voor al deze onderdelen is uitgezocht wat moet worden gedaan zodat de gemeente op 1 januari 2002 met de euro kan werken. Op dit moment is Schiedam dan ook volop bezig allerlei acties uit het plan uit te voeren.

Wat betekent dit nu voor de Schiedamse burger? Misschien is uw grootste zorg op dit moment wel de vraag of alles straks duurder wordt door de euro, omdat alle bedragen naar boven worden afgerond. Niet wat Schiedam betreft. De gemeente heeft afgesproken om af te ronden in het voordeel van de Schiedammer.
Om u alvast te laten wennen aan de euro worden in de gemeentelijke correspondentie zoveel mogelijk al de eurobedragen naast de guldenbedragen vermeld.
Heeft u nog vragen over de euro en de gemeente Schiedam dan kunt u contact opnemen met het Gemeentelijk Informatie Punt (010 246 5304 of info@schiedam.nl)

meer nieuws