AutoRai

23-3-2001

FedEx plaatst eerste grote order Sprinters in Verenigde Staten

FedEx, wereldwijd expreskoerier, heeft met 1.900 stuks de eerste grote Amerikaanse order geplaatst voor de Sprinter die in de Verenigde Staten onder de merknaam Freightliner geïntroduceerd wordt.

FedEx, wereldwijd expreskoerier, heeft met 1.900 stuks de eerste grote Amerikaanse order geplaatst voor de Sprinter die in de Verenigde Staten onder de merknaam Freightliner geïntroduceerd wordt. De Sprinter, in Europa verkocht als Mercedes-Benz, beleeft 22 maart aanstaande zijn Amerikaanse primeur tijdens de Mid-America Trucking Show in Louisville, Kentucky. FedEx, dat staat voor Federal Express, krijgt in augustus de eerste Freightliner Sprinters afgeleverd.

DaimlerChrysler verwacht dat de Sprinter een grote rol gaat spelen op de Noord- Amerikaanse markt. Als marktleider in zijn segment in Europa, is de Sprinter één van de meest succesvolle producten van de bedrijfswagendivisie. Wereldwijd zijn meer dan 130.000 eenheden van de Sprinter verkocht, waarvan maar liefst 35.000 stuks in Nederland. Door zijn introductie op de Amerikaanse markt wordt de Sprinter nu in bijna alle landen over de hele wereld geleverd.