PRESS RELEASE
>

Respect(tm) software waarborgt controle over eigen persoonsgegevens in de 'Digitale kluis op internet voor iedere burger'

Het Nederlandse Internet bedrijf Pango Systems BV biedt een virtuele infrastructuur die aansluit bij het overheidsvoorstel 'Digitale Kluis'

Amsterdam, 29 maart 2001-
'De adviescommissie modernisering Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA) heeft vandaag Minister Van Boxtel voor Grote Steden- en Integratiebeleid geadviseerd om iedere burger een 'Digitale kluis op internet' ter beschikking te stellen. In deze kluis worden alle persoonsgegevens bewaard, ook informatie over bijvoorbeeld belastbaar inkomen en medische gegevens', geeft Business Nieuws Radio weer.

De burger zelf kan beslissen of die gegevens aan derden worden verstrekt. Consumenten kunnen hun gegevens via internet controleren, aldus het voorstel. Wie er angst voor heeft dat onbevoegden toegang krijgen tot de gegevens kan zijn digitale kluis ook leeg laten.

Reactie vanuit internet bedrijf Pango Systems BV op voorstel 'Digitale kluis': Pango Systems BV, de Europese Software leverancier van Privacy + Personalisatie applicaties voor de vaste en mobiele Internet, is reeds actief in het waarborgen van persoonsgegevens en veiligheid van consumenten. Pango Systems verwelkomt het voorstel van de 'Digitale kluis' voor iedere burger dan ook met open armen. 'Met gebruik van Respect(tm) hoeft de burger niet bang te zijn dat onbevoegden toegang krijgen tot de gegevens van zijn of haar digitale kluis", zo stelt Boaz Palgi, CEO van Pango Systems.

PANGO SYSTEMS BV :RESPECT(tm) voor eigen persoonsgegevens Het product Respect(tm) maakt het de gebruiker mogelijk een eigen profiel samen te stellen en dit profiel blijft automatich up-to-date tijdens het surfen op Internet. De gebruiker heeft volledige controle welke gegevens uit haar profile bij wie terecht komt (de zogenaamde 'Privacy Disclosure Policy'). De persoon kan per profiel item aangeven of dit item automatisch vrijgegeven wordt aan derden of dat er voor het vrijgeven van dit item eerst goedkeuring nodig is door de gebruiker. Op deze wijze heeft de gebruiker volledige controle over de eigen persoonsgegevens, ervaart plezierige Internet beleving (gaat sneller doordat profiel items maar eenmalig ingevuld hoeven te worden en over de verschillende sites gebruikt wordt) en ontvangt informatie die specifiek voor de gebruiker van toepassing is (personalized content).

ABOUT PANGO SYSTEMS

Pango Systems is leverancier van identity management, privacy and personalisatie software applicaties for on-line consumenten, zowel voor het mobiele als vaste Internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam en heeft het R&D centrum in Even Yehuda, Israel. Pango Systems' eerste product Respect(tm), was geĂŻntroduceerd in November 2000.