Gemeente Den Helder

De Nationale Toekomstprijs voor jong en oud

betreft: DE LEUKSTE STRAAT IS DE STRAAT VAN DE TOEKOMST week: week 13

Ieder jaar beloont de stichting De Nationale Toekomstprijs goede ideeën voor een betere toekomst zowel voor volwassenen als voor jongeren. De spannende wedstrijd voor de jeugd is dit jaar getiteld: De leukste straat is de straat van de toekomst.

De Nationale Toekomstprijs wil graag weten, hoe volgens jou je straat of wijk er in de toekomst uit zou moeten zien. Hoe wonen we dan, waar wordt gewerkt en hoe reizen we? Is er dan geen boom meer te bekennen of krijgt de natuur nieuwe kansen?

Laat maar zien of horen, hoe jij denkt of droomt over de toekomst. Doe mee aan de wedstrijd "De leukste straat is de straat van de toekomst". Dat kan op allerlei manieren: met een gedicht of opstel, met een tekening of schilderij, met een videoclip, met muziek...

Het is een echte wedstrijd voor drie leeftijdsgroepen: leerlingen basisschool, scholieren voortgezet onderwijs en studenten. Je kunt zelf meedoen of samen met anderen (bijvoorbeeld met je klas of school). Een deskundige jury beoordeelt alle inzendingen en kent per leeftijdsgroep de prijzen toe: een hoofdprijs van fl. 2500,-, drie tweede prijzen van fl. 500,- en tien aanmoedigingsprijzen van fl. 100,-. Je kunt je idee insturen tot 10 augustus en op 4 september worden de winnaars bekend gemaakt. Dus pak pen en papier, penseel of videocamera en doe mee!

Voor jong, maar ook voor oud... De wereld van morgen, hoe ziet die eruit? Plezierig wonen, een gezond milieu, interessant werk, contact met buren, vrienden, ouders, kinderen? Wat stelt u zich daarbij voor?

De Nationale Toekomstprijs is een prijs voor het beste plan of project voor de wereld van morgen. Van idee tot bestaand product is alles welkom, als het maar tot voorbeeld kan dienen voor anderen. Daarom zoekt de organisatie uitsluitend concrete projecten die uitvoerbaar zijn of al bestaan. Iedereen kan er aan meedoen. Er zijn drie categoriën: burgers, bedrijven en instellingen. De hoofdprijs per categorie is een kunstwerk en een bedrag van vijfentwintigduizend gulden. U kunt uw idee tot 15 september aanstaande melden bij het landelijk projectbureau. De Nationale Toekomstprijs wordt 18 oktober uitgereikt tijdens een grote manifestatie.

Meer weten over de Nationale Toekomstprijs? Kijk dan op www.toekomstprijs.nl of neem contact op met: De Nationale Toekomstprijs, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag, telefoon: 070-4417080.

laaste verandering: maart 29, 2001