Gemeente Westervoort

Verkeersbesluit

Vanaf 1 mei a.s. wordt landelijk de maatregel "VOORRANG BESTUURDERS VAN RECHTS" ingevoerd. De komende periode zal daaraan zowel op landelijk als op plaatselijk niveau veel aandacht worden geschonken.
In het kort komt het erop neer dat alle bestuurders van rechts op gelijkwaardige kruisingen voorrang hebben. Met andere woorden: daar waar de voorrang niet anders is geregeld geldt deze maatregel.
Wegbeheerders kunnen uit oogpunt van verkeersveiligheid op wegkruisingen ten behoeve van de veiligheid van de meer kwetsbare bestuurders ( m.n. fietsers en bromfietsers) de voorrang regelen.
Ook in onze gemeente is daartoe na een zorgvuldige afweging besloten.
Op die wegen waar op dit moment het verkeer nog 50 km/h mag rijden zal de voorrang geregeld gaan worden door middel van het plaatsen van borden en het aanbrengen van wegmarkeringen.

Het betreft de kruisingen op de volgende wegen:
Rivierweg, t Hoge Eind, Klapstraat, Kerkstraat, Dorpstraat, Broeklanden en Heilweg.

Burgemeester en wethouders hebben ten behoeve van de genoemde maatregelen op 20 maart 2001 het formele verkeersbesluit genomen. De volledige tekst van bovengenoemd besluit ligt vanaf heden ter inzage op het gemeentehuis. Voor nadere informatie over dit besluit kunt u tijdens kantooruren terecht bij de afdeling openbare werken ( tel.3179530).

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunt u binnen 6 weken na de dag waarop deze beslissing is bekendgemaakt bij het college van burgemeester en wethouders een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de president van de rechtbank van Arnhem.

Afsluiting Ijsseldijk

In opdracht van Rijkswaterstaat zullen op 2 en 3 april a.s. herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd aan de fietsbrug op de Brugweg. Dit betekent dat het gedeelte van de IJsseldijk onder het viaduct (fietsbrug) gedurende bovengenoemde twee dagen is afgesloten voor alle verkeer.