Gemeente Westervoort

Wijzigingen leges

In de raadsvergadering van 12 maart 2001 zijn de 6e en de 7e wijziging van de legesverordening 1998 vastgesteld. In het kort wordt hierna weergegeven wat de inhoud van deze wijzigingen is.

6e Wijziging legesverordening 1998, verlaging tarieven verschillende paspoorten.
Het rijk is van plan per 1 april 2001 de tarieven die bij de gemeente in rekening worden gebracht voor de levering voor paspoorten te verlagen met 27,50.

Voorwaarde daarbij is dat de gemeente de leges voor de uitgifte van paspoorten ook met 27,50 verlaagt.

Deze verlaging van de leges is verwerkt in de 6e wijziging van de legesverordening 1998.

Deze wijziging treedt in werking met ingang van de achtste dag na die van de publicatie.

De datum van ingang is afhankelijk gesteld van de inwerkingtreding van de wijziging van het Besluit paspoortgelden.

Bij het rijk wordt er naar gestreefd deze wijziging zo snel mogelijk geregeld te hebben, in elk geval vóór 1 april 2001.

Mocht de besluitvorming op rijksniveau niet binnen de termijn van 1 april 2001 rond zijn dan treedt de 6e wijziging van de legesverordening ook automatisch later in. Dit is in het besluit zo geregeld.

7e Wijziging legesverordening 1998, verstrekken gebruiksvergunning voor het brandveilig gebruik van een gebouw.
Ook de gemeente Westervoort wil de controle van gebouwen aan gaan scherpen door gebruiksvergunningen te gaan verstrekken voor het brandveilig gebruik van gebouwen. Tot op heden was in de tarieventabel van de legesverordening 1998 hiervoor één tarief opgenomen. Besloten is de leges afhankelijk te stellen van de grootte van het gebouw waarvoor de gebruiksvergunning wordt afgegeven.

Tevens is in deze 7e wijziging van de legesverordening 1998 bepaald dat er leges verschuldigd is bij het wijzigen van een reeds verstrekte gebruiksvergunning en dat er aanspraak bestaat op teruggave van leges wanneer de aanvraag wordt geweigerd of dat de aanvraag wordt ingetrokken.

Deze wijziging treedt in werking met ingang van de eerste dag na die van de publicatie.

Deze besluiten liggen, tijdens kantooruren, vanaf de datum van publicatie ter inzage op de afdeling financiën, kamer 128. Tevens zijn hier afschriften van deze besluiten verkrijgbaar.