Gemeente Eemnes


Besluitenlijst (perslijst) van de vergadering van burgemeester en wethouders van Eemnes d.d. 27 maart 2001

PORTEFEUILLE BURGEMEESTER
Onderwerp Besluit

Hulpverlening zuidelijke randmeren.
Op basis van eerdere afspraken wordt voorgesteld een convenant betreffende de hulpverlening op het water af te sluiten.
Convenant ondertekenen.

PORTEFEUILLE WETHOUDER J.M.G. AARSEN-WOLTERS
Onderwerp Besluit

Waterbeleid in de 21e eeuw.
De nota "anders omgaan met water, waterbeleid in de 21e eeuw" verwoordt het standpunt van het kabinet om Nederland de komende eeuw, wat water betreft, voldoende veilig, leefbaar en aantrekkelijk te houden. Hiervoor is een omslag in waterbeleid en in het denken over water noodzakelijk.


1. Voor kennisgeving aannemen van het kabinetsstandpunt over het waterbeleid in de 21e eeuw.

2. Commissie II het standpunt ter kennisgeving aanbieden.
Definitieve toestemming voor vestiging bedrijf Expert De Boer in bedrijfspand perceel Bramenberg 28-A.
Het bedrijf Expert De Boer verzoekt om toestemming voor de huur van het pand aan de Bramenberg 28-A. Het bedrijf heeft op verzoek aangegeven zich te houden aan het bestemmingsplan.

Het bedrijf toestemming verlenen conform conceptbrief.

Vergadering commissie bezwaar- en beroepschriften. Uitnodiging / stukken voor de vergadering van 19 maart 2001.

Een gemachtigde afvaardigen naar de hoorzitting / v.k.a..

Bouwaanvraag schoorsteen Hogenbirk.
Naar aanleiding van het voornemen om vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Eembrugge is door de Stichting Behoud de Eemvallei een bedenking ingediend.


1. Raad via commissie II voorstellen de bedenkingen ongegrond te verklaren, een verklaring van geen bezwaar aan te vragen bij G.S. en uw college te machtigen om de verdere afhandeling in uw handen te stellen.

2. Instemmen met het raadsvoorstel.

Bijgebouw Wakkerendijk 250.
In het bijgebouw op Wakkerendijk 250 bevinden zich onder andere een keukenblok en een toilet. Betrokkenen zijn in de gelegenheid gesteld zienswijze in te dienen. De zienswijze dient thans beoordeeld te worden.


1. Betrokkenen aanschrijven tot het verwijderen van het keukenblok (termijn 3 maanden), onder oplegging van een dwangsom van 100,00 per dag, met een maximum van 25.000,00.

2. Een afschrift zenden aan de advocaat.

Goedkeuringsbesluit bestemmingsplan 'Wakkerendijk / Meentweg 1e wijziging, wijzigingsplan ex art. 4 lid 8 (Beëindiging agrarisch bedrijf Wakkerendijk 56a en Wakkerendijk 104)'. Gedeputeerde Staten van Utrecht heeft het bestemmingsplan 'Wakkerendijk / Meentweg 1e wijziging, wijzigingsplan ex art. 4 lid 8 (Beëindiging agrarisch bedrijf Wakkerendijk 56a en Wakkerendijk 104)' goedgekeurd.


1. Het goedkeuringsbesluit voor kennisgeving aannemen.
2. Ter kennisname brengen aan raad.

Ruimtelijke Visie Eemland.
In opdracht van het Gewest Eemland wordt gewerkt aan een ruimtelijke visie voor Eemland tot 2030. Deze visie moet worden ingebracht ten behoeve van de 5e nota RO.
Voorstel:

1. De ruimtelijke visie agenderen voor de vergaderingen van commissie II en III van april waarbij wordt voorgesteld, in te stemmen met de visie, met uitzondering van 25ha bedrijventerrein tot 2030.
2. Enkele kanttekeningen plaatsen tijdens het portefeuillehoudersoverleg RO/EZ van 21 maart.


1. Ruimtelijke visie wordt geagendeerd voor commissie II.
2. Voor de 1e periode tot 2015 kan worden ingestemd met het voorstel Lörzing aangezien dit past binnen onze toekomstvisie.
3. De verdere periodes tot 2030 gaan te ver, waarbij de overstort van andere gebieden naar Eemland niet acceptabel is.
4. De uitbreiding bedrijventerrein gaat veel te ver.
5. Akkoord conform 2.

Hoofdgemaal Goudhaver.
Het gemaal Goudhaver dient gerenoveerd te worden. Voorstel:
Akkoord te gaan met:

1. De renovatie van het gemaal Goudhaver.

2. Een krediet beschikbaar stellen.

Conform.

PORTEFEUILLE WETHOUDER DRS A.A.E.M. GROTHAUZEN-ROBEERS

Onderwerp

Besluit

Regeling Zomerabonnementen zwembad De Biezem. De Biezem heeft verzocht de regeling ook voor 2001 te willen voortzetten.
Instemmen met voortzetting van de regeling voor het jaar 2001.
Verslagprojectgroep Noordbuurt. Op 12 maart is er een vergadering van de projectgroep Noordbuurt geweest.

Verslag voor kennisgeving aannemen.

Afronding bedragen in verband met invoering euro. Uitgangspunt voor de overheid is dat bij de overgang van gulden naar euro er technisch wordt omgerekend. Voor bepaalde tarieven is dit niet handig. Daarom zijn hiervoor afrondingen vastgesteld.

Afronding van eurobedragen vaststellen en t.k.n. commissie III.

Maartcirculaire 2001.
Wij hebben informatie ontvangen over de algemene uitkering uit het Gemeentefonds betreffende de nacalculatie en behoedzaamheidreserve 2000.

V.k.a. en t.k.n. commissie III.

Nota Integraal Ouderenbeleid BEL 2001 - 2004.
Bestuurlijke behandeling van de nota. Ten aanzien van de wijze van inschakeling van een tijdelijk projectmedewerker en de accordering van de daaruit voortvloeiende kosten wordt afgeweken van het in BEL verband opgestelde uniforme voorstel.
Voorstel:
Overeenkomstig bijgevoegd concept voorstel de raad voorstellen: a. In te stemmen met de in de aangepaste "Nota Integraal Ouderenbeleid Blaricum - Eemnes - Laren 2001 - 2004" opgenomen beleidsaanbevelingen en -doelstellingen met dien verstande dat het beschreven beleid en de planning van activiteiten nader zal worden uitgewerkt en afgestemd met de BEL partners;
b. In te stemmen met het voor rekening van de gezamenlijke BEL partners inhuren van een tijdelijk projectmedewerker ouderenbeleid voor een periode van maximaal 1 jaar;
c. De kosten die voor Eemnes zijn verbonden aan het inschakelen van een projectmedewerker dekken uit de post salariskosten; d. Een nader voorstel met betrekking tot inzet, taakafbakening en kosten van die projectmedewerker afwachten;
e. Het voorstel in een gezamenlijke BEL commissie vergadering van 27 maart 2001 te behandelen;
f. Voor te stellen de bestuurlijke en ambtelijke aansturing vanuit de gemeente Blaricum te laten plaatsvinden;
g. Met betrekking tot de daadwerkelijke realisering van het beschreven beleid en de daarbij behorende financiële consequenties te beslissen op basis van afzonderlijke voorstellen;
h. Zo mogelijk na een jaar op basis van de stand van zaken met betrekking tot het ouderenbeleid, invulling te geven aan de structureel benodigde ambtelijke capaciteit.

Conform a, d, e, f en h.
Ten aanzien b en c; Ingestemd wordt met het voor rekening van de BEL partners inhuren van een projectmedewerker, waarbij gezocht zal worden naar de minst kostbare oplossing.

Terug naar "college van burgemeester en wethouders".