Provincie Zuid-Holland

28-03-2001

Spreekuur gedeputeerde Houtman op 29 maart op Goeree-Overflakkee

Op 29 maart houdt gedeputeerde Houtman een spreekuur in Sommelsdijk voor de inwoners van Goeree-Overflakkee. De provincie Zuid-Holland wil door middel van de spreekuren van de verschillende gedeputeerden de inwoners van Zuid-Holland de gelegenheid bieden hun vragen en/of wensen aan het provinciebestuur voor te leggen.

Gedeputeerde Houtman houdt regelmatig spreekuren in Zuid-Holland Zuid, de regio waarvoor hij aanspreekbaar is. Onderwerpen die aanstaande donderdag aan de orde komen zijn onder andere: hoogbouw op het eiland, de ontsluiting van de Westplaat, de invulling van het landelijk gebied rond Herkingen/Battenoord en de verkeerssituatie rond de Mr. Snijderweg en Haveneind. In april houdt dhr. Houtman het volgende spreekuur in de Hoeksche Waard.

De provincie op Goeree-Overflakkee

In het pas vastgestelde streekplan Zuid-Holland Zuid is richting gegeven aan de hoofdlijnen van de ruimtelijke inrichting van Goeree-Overflakkee. De provincie geeft aan de uitvoering van het streekplan gestalte via deelname aan projecten in het gebied. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om de ontwikkeling van plannen voor verblijfsrecreatie of natuur, gecombineerd met waterberging en extensieve recreatie. Verder heeft de provincie aandacht voor de verkeersveiligheid op het eiland. Ook draagt de provincie bij aan het behoud en de verdere ontwikkeling van het cultureel erfgoed, zoals monumenten, molens en archeologie. Verder stimuleert zij het bibliotheekwerk, de amateurkunst, en de cultuureducatie op school en steunt zij projecten die de deelname aan kunst en cultuur stimuleren.