Gemeente Oegstgeest

Verkeersbesluit Kleyn Proffijtlaan en Kerckwervelaan

Geef het door rechts gaat voor. Op 1 mei 2001 treedt de wordt de nieuwe verkeersregel alle bestuurders van rechts voorrang van kracht. Vanaf die datum hebben ook alle fietsers van rechts voorrang. Voor het overgrote deel van Oegstgeest hoeft dit niet tot heel onduidelijke situatie te leiden. Op de Kerckwervelaan en de Kleyn Proffijtlaan ontstaan echter onduidelijke situaties. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft op 20 maart 2001 het principe besluit genomen om deze wegen voorlopig aan te wijzen als voorrangsweg. De nieuwe verkeersregel geldt namelijk niet voor voorrangswegen of voorrangskruisingen. In het in de maand mei vast te stellen categoriseringsplan zal voor deze beide wegen de definitieve categorie worden vastgesteld. Aan de hand van deze categorisering kan een uitwerkingsplan worden gemaakt. Dit kan ertoe leiden dat de aanwijzing tot voorrangsweg geheel of gedeeltelijk weer gaat vervallen.

Spoedshalve zullen de maatregelen voor 1 mei 2001 uitgevoerd dienen te zijn.

Dit verkeersbesluit zal aan de commissie Ruimte & Groen op 25 april worden voorgelegd. Wel zullen er extra attentie maatregelen worden aangebracht om de weggebruiker te attenderen op de te hoge snelheden.

Tegen dit besluit kan op grond van de Algemene wet Bestuursrecht binnen 6 weken na datum van deze publicatie, bezwaar worden gemaakt. Dit bezwaar dient gemotiveerd en onder vermelding van de datum van het besluit gericht te worden aan het college van Burgemeester en Wethouders van Oegstgeest, Postbus 1270, 2340 BG te Oegstgeest.

De volledige tekst van het verkeersbesluit ligt ter inzage op de afd. planvoorbereiding Rhijngeesterstraatweg 13 Telefonisch kunt u informatie opvragen bij dhr. E.F. Vergunst, telefoon 071 5191 854. E-mail vergunst@oegstgeest.nl.