Politiebericht Groningen: diverse 29-03-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
donderdag 29 maart 2001

dagelijkse berichten

Groningen: illegale vreemdeling
Op de Eendrachtskade heeft de politie woensdagmiddag een 25-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Bij een controle kon de verdachte, die vermoedelijk afkomstig is uit Bulgarije, geen geldige verblijfspapieren tonen. Bovendien werd de man begin dit jaar als ongewenste vreemdeling uitgezet. De verdachte is voor de vreemdelingenpolitie ingesloten.

Bedum: wegpiraat
De politie heeft woensdagmiddag op de St.Annerweg een 20-jarige man uit Uithuizen aangehouden. Agenten zagen de verdachte met zijn auto met hoge snelheid richting Bedum rijden. Toen de agenten de bestuurder wilden controleren voerde deze zijn snelheid nog verder op. Op de binnenwegen nabij Bedum werden door de verdachte snelheden gehaald van meer dan 150 km per uur. Bovendien haalde de man op een gevaarlijke wijze andere voertuigen in. In Bedum kon de bestuurder worden staande gehouden. Aan het bureau kreeg de man een forse boete opgelegd. In overleg met de officier van justitie is zijn rijbewijs ingevorderd.

Winschoten: man eist bloedproef
Op de Beertsterweg heeft de politie woensdagnacht een 38-jarige automobilist uit Delfzijl bij een controle aangehouden. De man bleek na een blaastest teveel alcohol te hebben genuttigd. De blaastest wees een promillage aan van ruim 1 promille. Na de controle eiste de verdachte een bloedproef omdat hij de apparatuur niet vertrouwde. Na betaling van de kosten ( f400,-) werd hem een bloedtest afgenomen, dat zal worden opgestuurd naar het laboratorium in Rijswijk. De verdachte werd na het krijgen van een proces verbaal en een rijverbod heengezonden.

Wildervank: kinderen melden zich voor dijkdoorbraak Parelduiker Twee jongetjes (9 en 11) uit Wildervank hebben zich gemeld voor de dijkdoorbraak in Langenbos aan de Parelduiker in Wildervank die maandagavond zorgde voor enige overlast. Ze waren aan het spelen geweest en hadden een sleuf gegraven om een riviertje te creëren Toen het water begon te lopen verdween ook de compactheid van het dijkje. In paniek zijn ze daarna naar huis gerend. Gistermorgen hebben ze het verhaal thuis verteld waarna de politie door de ouders werd ingelicht.

Winschoten: automobilist ongeval met fietser meldt zich Een 21-jarige automobilist uit Oude Pekela heeft zich woensdag bij de politie in Winschoten gemeld naar aanleiding van het ongeval die de dag ervoor had plaatsgevonden op de Sint Vitusholt in Winschoten. Daarbij werd door een onbekende automobilist een 12-jarige fietser aangereden. Het zou gaan om een automobilist in een rode Opel kadett met gele velgen die na de botsing was doorgereden. Het verhaal blijkt nu iets anders in elkaar te zitten. De Pekelder automobilist erkende dat hij de jongen, die plotseling voor zijn auto langs de weg overstak, had aangereden. De jongen kwam daarbij te vallen en was daarna moeilijk aanspreekbaar. In de tussentijd vervoegde zich de bestuurder van de rode Opel kadett op de plaats van de aanrijding. Die informeerde wat er aan de hand was, maar reed kort daarna weer door, omdat er geen sprake was van een ernstige situatie. De jongen verdween gedurende die tijd van de plaats van de aanrijding. De Pekelder heeft nog wel geprobeerd de jongen te vinden, maar deze was reeds uit het zicht verdwenen. De jongen heeft bij de politie vermoedelijk abusievelijk het signalement van de rode Opel kadett doorgegeven. Omdat dit bericht in de media verscheen wist de Pekelder waar het om ging, waarna hij de politie in kennis stelde. De gegevens tussen de betrokken partijen zijn inmiddels uitgewisseld.

Holwierde: snelheidscontrole wegwerkzaamheden
Op de Fivelweg in Holwierde werden woensdagmiddag 51 snelheidsovertreders bekeurd. De politie controleerde op een punt waar wegwerkzaamheden werden uitgevoerd. De hoogst genoteerde reed 89 km/u. Ter plaatse gold een maximum snelheid van 50 km/u.

Sappemeer: alcomobilist
Bij een routinecontrole op de Noorderstraat in Sappemeer werd woensdagnacht een 22-jarige automobilist uit Hoogezand betrapt bij het rijden onder invloed. Hij bleek 1.4 promille in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844