Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.20 uur
Kettingbotsing

WOERDEN Op woensdag 28 maart waren bij een kettingbotsing op de Wulverhorstbaan vijf auto`s betrokken.

Omstreeks 18.00 uur stonden drie automobilisten nagenoeg stil op de Wulverhorstbaan, bovenop het viaduct over de Jaap Bijzerwetering. Allen reden in de richting van de Europabaan. Een achter hen rijdende 22-jarige automobilist uit Zoetermeer zag te laat dat het verkeer voor hem bijna stilstond. Hij reed achter op de auto voor hem, waardoor de drie auto`s op elkaar gedrukt werden. Achter de 22-jarige reed een 35-jarige automobilist uit Dongen. Die zag het voorgaande ook te laat en reed weer op de achterzijde van de 22-jarige automobilist.

De beide inzittenden van het één na voorste voertuig, beiden afkomstig uit Duitsland en 25 en 26 jaar oud, klaagden over pijn in hun nek. Het ambulancepersoneel wilde hen voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoeren, maar zij wilden dat niet. De vier voorste voertuigen moesten worden weggetakeld.

Hond betrapt inbreker

MAARSSEN In de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 maart werd een bewoonster door haar hond wakker geblaft. Ook de inbreker schrok van het geblaf van de hond.

Omstreeks 04.30 uur werd de bewoonster van een woning aan de Ruys de Beerenbrouckstraat wakker van het geblaf en hoorde vervolgens gerommel in de woonkamer. Zij heeft daarop direct de politie gebeld. De politiemensen zagen bij hun komst een persoon in de tuin achter de woning wegduiken. Bij een onderzoek in de tuin troffen zij de verdachte achter een speelglijbaan aan. De man, 31 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bij fouillering van de verdachte werden de sieraden die hij uit de woning had weggenomen, aangetroffen. Hij is in het politiebureau in verzekering gesteld.

Bromfietscontroles

AMSTELHOEK / MIJDRECHT De politie heeft op woensdag 28 maart op twee locaties bromfietscontroles gehouden.

Deze vonden plaats op de Ringdijk Tweede Bedijking in Amstelhoek en op de Dr. J. van der Haarlaan in Mijdrecht. In Amstelhoek werden 36 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Hier werden 12 bekeuringen uitgeschreven: 9 voor teveel vermogen, 1 voor het niet dragen van een helm, 1 voor het niet juist dragen van de helm en 1 voor het niet in orde hebben van het verzekeringsplaatje.

Bij de controle in Mijdrecht werden 7 snor- en bromfietsen bekeken. Hier werden 5 bestuurders bekeurd voor teveel vermogen.