Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 10.15 uur
Onderzoek berovingen

VEENENDAAL De recherche van het politiedistrict Heuvelrug heeft het onderzoek afgerond naar een beroving die plaatsvond op 16 februari jl.. Dit gebeurde ten opzichte van een 16-jarige jongen op de Slagvink. Het 16-jarige slachtoffer fietste op die avond rond 23.00 uur over de Slagvink toen hij werd aangesproken door een jongen. Deze greep het slachtoffer plotseling vast en dwong hem zijn geld af te geven. Het slachtoffer deed vervolgens aangifte bij de politie. Na onderzoek door de recherche werd op 26 februari een 16-jarige Veenendaler aangehouden op verdenking van deze beroving. Inmiddels heeft de verdachte een bekennende verklaring afgelegd en is in voorlopige hechtenis genomen.

In dit onderzoek werden ook andere overvallen meegenomen die in de afgelopen maanden in Veenendaal zijn gepleegd. Zo verdenkt de politie de 16-jarige Veenendaler eveneens van overvallen op een vrouw in de Molenstraat, 20 januari en op een pizzabezorger op het Jan Roeckplantsoen , 16 februari. In beide gevallen werden de slachtoffers beroofd van geld. Inmiddels zijn ook een 14-jarige en een 17-jarige jongen, beide Veenendalers, aangehouden als verdacht van betrokkenheid bij deze overvallen op de Molenstraat en het Jan Roeckplantsoen. De 17-jarige jongen is in voorlopige hechtenis genomen, de 14-jarige jongen is geschorst in afwachting op de zitting bij de rechtbank.

Aanrijding letsel, bestuurder rijdt door

WIJK BIJ DUURSTEDE Op woensdag 28 maart, vond op de Hordenweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een voetgangster, waarbij de voetgangster gewond raakte en de automobilist doorreed.

Het slachtoffer, een 22-jarige inwoonster van Wijk bij Duurstede, liep omstreeks half vier in de middag over het trottoir tussen de Helmstok en de Dukdalf. Zij stak op een gegeven moment de rijbaan over via het zebrapad. Toen zij halverwege was, kwam een personenauto met vermoedelijk te hoge snelheid aanrijden en raakte het slachtoffer met de voorzijde tegen haar voeten. Het slachtoffer kon zich vastgrijpen aan een paal en liep letsel op aan haar voet. Zij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De bestuurder reed na de aanrijding door. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachte automobilist.