Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.20 uur
Gaslek

AMERSFOORT Woensdagmiddag kreeg de politie een melding dat winkelend publiek gas rook in de Langestraat. Ter plaatse bleek dat tijdens graafwerkzaamheden een gasleiding was geraakt. Na driekwartier had de REMU het lek gedicht en werd de afzetting opgeheven.

Boswachters houden dronken man aan

WOUDENBERG Twee boswachters belden woensdagmiddag naar de politie omdat zij een man hadden staande gehouden. Ter plaatse trof de politie twee boswachters met een 41-jarige man uit Amersfoort aan.

De boswachters hadden de man met zijn auto door het bos zien rijden en hem gevraagd het bos te verlaten in verband met het mond en klauwzeer. De man vertrok maar liep even later weer in het bos met zijn hond.

Hierop besloten de boswachters de man staande te houden. De politie rook een alcohollucht en nam de man mee naar het bureau. Uit de ademanalyse bleek dat hij 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. Met een rijontzegging van acht uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal binnenkort de boete voor de man bepalen.

Verkeerscontrole

SOESTERBERG De politie controleerde woensdagmorgen tussen half tien en twaalf uur de snelheid van voertuigen op de Amersfoortseweg. Van de
1.531 passanten reden 15 te snel. Hoogst gemeten snelheid was 103 km/u waar 80 de limiet is.