Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-03-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht Stad, 09.30 uur
Vechtpartij

UTRECHT Gisteravond omstreeks half elf werd de politie gezonden naar het taxiplateau waar een vechtpartij plaats zou vinden. Omstanders hadden de twee vechtende partijen bij aankomst van de agenten inmiddels al gescheiden. Een 30-jarige vrouw uit Montfoort liep weg terwijl zij bij de vechtpartij betrokken was. Zij is door de politie aangehouden. De betrokken 22-jarige taxichauffeur uit Utrecht is eveneens aangehouden.

In de middag had de moeder van de vrouw uit Montfoort ruzie gehad met de taxichauffeur over inparkeren. Daarbij vielen harde woorden en ook klappen. De moeder, een 63-jarige vrouw uit Utrecht, vertelde dit later aan haar dochter die hier erg boos om was. Zij besloten om geen aangifte te doen bij de politie en s avonds verhaal bij de chauffeur te halen. Er ontstond een vechtpartij. De 30-jarige vrouw en de taxichauffeur zijn aangehouden voor verhoor. Er werd een honkbalknuppel en een traangasbusje in beslag genomen.

Kameroplichter aangehouden

UTRECHT Gisteren is in Groningen een 37-jarige Utrechter aangehouden die verdacht wordt van oplichting van vele aspirant huurders. De man bood kamerzoekers allemaal dezelfde kamer aan. Zij moesten van te voren huur en borg aan hem betalen en kregen vervolgens geen sleutel.

Afgelopen zomer plaatste de politie een oproep voor gedupeerden. Er kwamen 44 aangiften van oplichting binnen. De man verdween toen met de noorderzon en kon gister aangehouden worden in Groningen. Hij is voor verhoor ingesloten.

Grootschalige winkeldiefstal

UTRECHT Gistermiddag rond vijf uur zijn vier verdachten van grootschalige winkeldiefstal aangehouden. De goederen die zij op dat moment bij zich hadden, had een waarde van enkele duizenden guldens.

De Nederlandse Veiligheidsdienst had de vier verdachten, in de leeftijd van 22 tot 43 jaar uit Eindhoven en Amsterdam, op aanwijzen van getuigen aangehouden op het Vredenburg en overgedragen aan de politie. Bij het doorzoeken van de auto die zij bij zich hadden, troffen de agenten de genoemde goederen afkomstig uit diverse winkels aan met daarnaast een geprepareerde tas. Allen zijn ingesloten voor verhoor. De politie heeft de winkeldiefstallen in onderzoek.

Winkeldiefstal

UTRECHT Een 23-jarige man uit Oekraïne is gistermiddag rond twee uur aangehouden nadat hij zonder te betalen een winkel aan de Lange Viestraat wilde verlaten. Hij had goederen bij zich ter waarde van enkele honderden guldens.

De man deed afstand van de spullen en werd met een dagvaarding heengezonden. Direct hierna is hij overgedragen aan de Vreemdelingendienst aangezien de man geen geldige verblijfstatus heeft.