Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.15 uur
Hardleerse automobilist (zie persbericht d.d. 28-03-200

NIEUWEGEIN Een automobilist die in de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 maart voor het rijden onder invloed was aangehouden, bleek ook de daaropvolgende middag niet geheel nuchter.

In genoemde nacht werd geconstateerd dat de 46-jarige Belg met 1,7 promille achter het stuur had gezeten. Hij kreeg door de Officier van Justitie direct een boete van f 1650,- opgelegd, maar kon die niet in één keer betalen. Daarom verbleef hij de nacht in een hotel, om het resterende bedrag in de loop van de woensdag te komen betalen. Zijn auto stond bij het politiebureau gestald.

In het begin van de woensdagmiddag meldde de man zich aan het politiebureau in Nieuwegein. Hij betaalde het nog openstaande bedrag. Bij het betalen bemerkte een politieman dat de man naar alcohol rook. Bij de blaastest blies de man een `A` (Alarm), hetgeen betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. Bij de ademanalyse blies de man 395 ug/l. (1,0 promille). Gezien dit promillage kreeg de man niet direct zijn auto mee. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en mocht zijn auto aan het eind van de middag nuchter ophalen.

De man verklaarde dat hij terwijl hij in het hotel verbleef nog wat drankjes aan de hotelbar had genuttigd. Hij heeft zijn reis woensdagavond voort kunnen zetten.

Hennepplantage

LOPIK Op woensdagmiddag 28 maart is in een woning een hennepplantage aangetroffen.

Naar aanleiding van het vermoeden van de aanwezigheid van een hennepplantage in een woning aan de Mondriaanlaan werd daar omstreeks 15.30 uur door de politie een onderzoek ingesteld. Op de zolderverdieping werd een professionele hennepplantage aangetroffen. Alle 274 hennepplanten alsmede de kweekapparatuur werden in beslag genomen. De 31-jarige bewoner van het pand werd aangehouden en is in het politiebureau in verzekering gesteld.

Winkeldievegge betrapt

NIEUWEGEIN Op woensdagmiddag 28 maart werd een vrouw bij een poging kleding weg te nemen, betrapt.

Een medewerkster van een winkel in Cityplaza zag omstreeks 16.30 uur dat een vrouw een blouse uit de stelling pakte, daar wat mee rommelde en deze vervolgens weer terug in het rek hing. Toen de medewerkster ging kijken wat de vrouw gedaan had, zag zij dat de beveiligingswaver was verwijderd, waardoor de blouse onherstelbaar beschadigd was.

De medewerkster sprak de verdachte vrouw aan en waarschuwde de politie. De verdachte, 48 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Zij had een paar laarzen in een tas bij zich. Zij bekende deze dezelfde middag bij een winkel aan de Boogstede te hebben weggenomen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en zij moet binnenkort voor de rechter verschijnen.

Auto in de sloot

IJSSELSTEIN Op woensdag 28 maart is een automobilist op de Noord IJsseldijk van de weg geraakt en in de sloot beland.

Omstreeks 19.00 uur reed een 48-jarige automobilist uit IJsselstein over de Noord IJsseldijk. Door nog onbekende oorzaak raakte hij van de weg in de berm en vervolgens op de kop in een sloot. De bestuurder werd door omstanders uit zijn benarde positie bevrijd. De doorweekte bestuurder werd door ambulancepersoneel onderzocht. Buiten de schrik had hij bij het ongeval geen letsel opgelopen.

Daar de politiemensen een alcohollucht bij de man bemerkten, moest hij een blaastest afleggen. Hij blies een `F` (Fail), hetgeen betekent dat hij beduidend teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Op het politiebureau blies hij bij de ademanalyse 500 ug/l. (1,25 promille). De man bleek reeds eerder voor het rijden onder invloed te zijn aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. De auto is uit de sloot getakeld.

Ruiten ingegooid
NIEUWEGEIN Op woensdagavond 28 maart is een jonge voor het ingooien van enkele ruiten aangehouden.

Omstreeks 21.00 uur zag een getuige dat enige jongens op de Heemraadsweide zes ruiten van een school ingooiden. Hij ging er achteraan en kreeg één van de jongens te pakken en droeg deze over aan de politie.

De jongen, 15 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, bekende samen met twee vriendjes de zes ruiten te hebben vernield. Tevens bekende hij dat zij die avond ook bij een andere school in Nieuwegein ruiten hadden ingegooid en eerder die dag bij twee scholen in IJsselstein.

De beide mededaders zullen nog door de politie worden gehoord. Voorts zal nog worden onderzocht of de jongens mogelijk meer vernielingen hebben gepleegd. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt en de zaak zal aan Bureau HALT worden overgedragen.