CDA

Verstand moet nu over de brug komen voor emancipatie

Het CDA heeft vragen gesteld aan staatssecretaris Verstand-Bogaert van Emancipatiezaken naar aanleiding van het verschijnen van het rapport "de EOS verdient beter" van 40 vrouwenorganisaties. Het rapport geeft hun visie op de toekomstige vormgeving van de emancipatie-ondersteuning, die sinds de herziening in 1997/98 heeft geleid tot verregaande uitholling van de vrouwenbeweging.

Hiervoor heeft het CDA de afgelopen jaren aanhoudend aandacht gevraagd, en Marry Visser-Van Doorn is dan ook blij met dit rapport vanuit de vrouwenorganisaties zelf. Zij dragen goede ideeën aan voor het beter functioneren van die organisaties, naast de vraag om verhoging van het budget.

Marry Visser overweegt motie in te dienen
Marry Visser-van Doorn: "De staatssecretaris heeft steeds gezegd alleen over verhoging van het budget te willen praten wanneer de vrouwenbeweging een visie neerlegt en wanneer het ministerie van SZW de situatie sinds 1997/98 heeft geëvalueerd. Welnu, de vrouwenbeweging heeft vandaag haar heldere visie uitgebracht, maar de staatssecretaris heeft haar evaluatie nog steeds niet klaar. Ik wil graag van de staatssecretaris weten wanneer die evaluatie komt, of zij het van belang vindt dat vrouwenorganisaties hun werk vernieuwd, versterkt en onder meer vanuit de basis voortzetten. De staatssecretaris zal nu haar steun moeten toezeggen en met klinkende munten moeten komen bij de Voorjaarsnota. Ik heb een motie klaarliggen, waarvoor ik wel steun in de Kamer verwacht. De vrouwenorganisaties kunnen niet langer aan het lijntje worden gehouden."

Woordvoerder: Marry Visser- van Doorn 070-3182566
Voor verdere informatie: Bieke Oskam 070-3182509