Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 29-03-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Fietsenkijkdag
DRONTEN / NOORDOOSTPOLDER / URK Op zaterdag 7 april aanstaande wordt op verschillende plaatsen in Flevoland door de politie een fietsenkijkdag georganiseerd. Inwoners van de gemeente Dronten kunnen tussen 10.00 en 16.00 uur op het terrein van gemeentewerken aan de Nijverheidsweg (en dus niet op het politiebureau) komen kijken of hun gestolen fiets teruggevonden is. Bij het politiebureau in Urk kan men terecht tussen 10.00 en 12.30 uur en bij het bureau in Emmeloord tussen 13.30 en 16.30 uur. Op geen van de locaties worden fietsen verkocht. Een gevonden fiets (of bromfiets) wordt pas meegegeven als de eigenaar zijn aangifte kan laten zien.

Klein dakbrandje
DRONTEN Op het dak van een opslagloods aan de Havenweg heeft zich woensdagochtend een klein brandje voorgedaan. Dakdekkers waren op het dak bezig, toen het dak vlam vatte. De brandweer had het vuur snel onder controle. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

Verkeerscontrole Bomenweg
EMMELOORD De politie heeft woensdagmiddag wederom een verkeerscontrole uitgevoerd op de Bomenweg. Twaalf automobilisten hielden zich niet aan het inrijverbod en kregen een bekeuring.

Rijden onder invloed
LELYSTAD Woensdagnacht heeft de politie op de Zuigerplasdreef een 34-jarige automobilist aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man was opgevallen door zijn slingerende rijstijl. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek de man een promillage te hebben van ruim 2,1 (940 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij heeft een rijverbod opgelegd gekregen van 12 uur.

Brand onthult heling
LELYSTAD De politie heeft donderdagochtend aan de een 38-jarige Lelystedeling aangehouden op verdenking van heling. De heling kwam aan het licht naar aanleiding van een autobrand. Bij de politie was woensdagnacht een melding binnengekomen van een autobrand op de Andijk. De politie waarschuwde de eigenaar van de auto, een 37-jarige man uit Lelystad. De eigenaar vertelde dat hij zijn auto met aanhangwagen op de parkeerplaats had gezet. De aanhangwagen was echter onvindbaar. De brandweer heeft de brand geblust en de auto is afgesleept. Even later belde de eigenaar de politie omdat hij de aanhangwagen gevonden had bij zijn loods aan de Vaartweg. Ook deze stond in brand, maar hij had zelf de brand kunnen blussen. De goederen die in de aanhangwagen zaten, waren verdwenen en het neuswiel ontbrak. Deze werden even later door de eigenaar teruggevonden bij zijn oud-zakenpartner aan de Grevelingenstraat. Deze man is voor nader verhoor in verzekering gesteld.

Mislukte beroving step
ALMERE Een 9-jarig meisje heeft woensdagochtend voorkomen dat ze van haar step beroofd werd. Ze stepte op de Blekerstraat toen een nog onbekende jongen kwam aanfietsen. Hij duwde haar naar de grond schopte tegen haar lichaam. Het meisje wist op te krabbelen en gaf hem een paar rake trappen terug. Uiteindelijk droop de jongen af, zonder step. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Kettingbotsing op afrit A6
ALMERE De afrit van de A6 Almere-Haven heeft zich woensdagmiddag een kettingbotsing voorgedaan. Een 33-jarige Almeerder kwam uit de richting Amsterdam, nam de afrit Almere-Haven en reed om nog onbekende oorzaak achter op vier autos die stilstonden voor een stoplicht. De 33-jarige belandde met zijn auto op de kop in de rechter berm. De auto waar hij achterop reed, bestuurd door 26-jarige Almeerder, draaide 180 graden en raakte de auto daarvoor met daarin een 77-jarige man uit Almere. Deze auto gleed door op de auto van een 59-jarige Almeerder, die op zijn beurt de auto van de 44-jarige Almeerder een duw gaf. De 33- en 26-jarige raakten bekneld en zijn door de brandweer bevrijd. Ze zijn overgebracht naar resp. het AMC en het Flevoziekenhuis. De 59- en 44-jarige zijn met nekklachten te controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De 77-jarige had geen letsel. Door dit ongeval is de afrit enige tijd afgesloten geweest.

Aanhoudingen vernielingen
ALMERE De politie heeft woensdagnacht op de busbaan ter hoogte van de Romy Schneiderweg twee mannen (18 en 20 jaar) uit Almere aangehouden wegens vernielingen. De mannen hebben waarschijnlijke meerdere bushokjes vernield. Beiden zijn voor nader verhoor ingesloten.