Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord 10.25 uur
Controle blauwe zone

SOEST Door de politie werd op woensdag 28 maart in de middag gecontroleerd op de Smitsweg op parkeeroverlast. Ter plaatse is een zogenaamde blauwe zone waar parkeren is toegestaan met gebruikmaking van een verplichte parkeerschijf. Tijdens de controle werden 7 voertuigen bekeurd waarvan de bestuurders geen gebruik maakten van deze parkeerschijf.

Snelheidscontrole

SOEST Woensdagavond heeft de politie op de Biltseweg een snelheidscontrole uitgevoerd. Tussen kwart over zeven en kwart over negen werden 1092 voertuigen gecontroleerd. In totaal kregen 35 bestuurders een bekeuring voor te hard rijden. Op de Biltseweg geldt een maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 km/u.

Brom-/snorfiets controle

BUNSCHOTEN/SOEST Door de politie van district Eemland noord werd in samenwerking met het Scooterteam van de Politie Regio Utrecht, op woensdag 28 maart een brom-/scootercontrole gehouden. De controle vond plaats in Bunschoten aan de Kronkels ter hoogte van het sportpark waar 50 brom-/snorfietsen werden gecontroleerd en vervolgens in Soest aan het Dalplein waar 33 brom-/snorfietsen gecontroleerd werden. De controle vond plaats tijdens de middag en avond.

In totaal werd 57 keer proces-verbaal opgemaakt tegen de 83 gecontroleerde bestuurders. Er werden o.a. bekeuringen opgemaakt in verband met:
Niet verzekerd zijn 1 keer
Te hoog vermogen 31 keer
Geen certificaat 1 keer
Geen gele plaat 1 keer
Geen helm 11 keer
Onjuiste/defecte verlichting 7 keer