Persbericht

30 maart 2001

Wegebbend normbesef laat bedrijfsleven koud

Het Nederlandse bedrijfsleven loopt alles behalve warm om het tegengaan van het wegebbende normbesef te ondersteunen. Dit ondervindt de Stichting NEW Holland, een nieuwe, door studenten opgerichte stichting, die zich hiervoor hard wil maken.

De stichting NEW Holland is er reeds in geslaagd om diverse grote en kleine landelijke instanties aan zich te binden, maar het bedrijfsleven blijft ver achter. Zij bekijken elke transactie vanuit puur commercieel oogpunt, wat geheel tegen de verwachting van de stichting in is. "Nu relatiemarketing steeds belangrijker wordt, hadden wij verwacht dat het bedrijfsleven zou staan te springen om zich op maatschappelijk vlak te profileren", aldus voorzitter Sander Olie. "Terwijl ze met het plaatsen van een, relatief goedkope, advertentie in onze themakrant een minimaal bereik van 100.000 personen realiseren, blijkt het ideële doel bij zeer weinig bedrijven in het beleid te passen. Het merendeel van de, ruim 200, benaderde bedrijven vindt het een fantastisch initiatief, maar het overgrote deel zegt geen ruimte te hebben om het financieel te ondersteunen."

Penningmeester Michiel de Boer vervolgt: "Het initiatief van de stichting kan alleen doorgaan wanneer er voldoende financiële middelen op tafel komen, anders zijn wij helaas genoodzaakt de plannen weer in de la te stoppen."

Toch heeft de stichting nog goede hoop dat zij haar plannen kan uitvoeren. Hoewel de deadline voor de stichting steeds dichterbij komt (6 april), is er inmiddels wel een aantal contacten dat de stichting enigszins positief stemt.

Een ieder die het initiatief financieel wil ondersteunen, bedrijf of particulier, kan met de stichting in contact treden via de website: http://algemeen.normenenwaarden.com of e-mailen naar info@normenenwaarden.com
* * * * *
Nadere informatie te verkrijgen bij:

Stefan de Jong
0622 - 388 222
(Afdeling PR)

Stichting NEW Holland
P/a Korenmolen 98
1723 CE Noord-Scharwoude
Tel: 0622 - 388 222
Fax: 020 - 86 29 213
info@normenenwaarden.com