Gemeente Almere

Preventieve maatregelen mond- en klauwzeer

Op verzoek van Staatsbosbeheer heeft de gemeente Almere besloten om een aantal preventieve maatregelen te nemen in verband met de uitbraak van mond- en klauwzeer in Nederland. Het gaat om het afsluiten van wegen in de bufferzone rond de Oostvaardersplassen en het uitstellen van het ophalen van huisvuil bij 71 adressen in het buitengebied van Almere.

Ook de deuren van het Eksternest zijn inmiddels tot nader order gesloten.

In navolging op het verbod van het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij adviseert de gemeente al haar inwoners om erven van agrarische bedrijven niet te betreden.

Afsluiten wegen

Sinds donderdag 22 maart zijn de volgende wegen afgesloten: de Aakweg vanaf de Buitenring en de Trekweg vanaf Lelystad richting Almere. Het Maurice Garinpad is geheel afgesloten en ook alle doorgaande fiets- en voetpaden in het Kromslootpark zijn afgesloten. Ook de gebieden van Staatsbosbeheer, het Cirkelbos, het Waterlandsebos zijn afgesloten. Dit geldt ook voor de Stadsweiden in Almere. Hoe lang de maatregelen van kracht blijven, is op dit moment nog niet bekend.

Huisvuil ophalen

Het huisvuil van 71 adressen in Almere, dat vrijdag 23 maart opgehaald had moeten worden, is uitgesteld tot a.s. dinsdag. Het gaat hier om adressen in het buitengebied van Almere, voornamelijk gelegen rond Almere Hout en Overgooi.

De gemeente Almere volgt, met het nemen van deze maatregel, het advies op van de Land- en Tuinbouw Organisatie. Bewoners van deze gebieden zijn inmiddels per brief over deze maatregel geïnformeerd.

Informatie

Het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij coördineert alle vragen omtrent de uitbraak van mond- en klauwzeer in Nederland. Het gratis informatienummer is 0800 1556. Ook is informatie te vinden op internet via
www.minlnv.nl

Stad Almere
Leven en wonen
Ondernemen in Almere
Bestuur in Almere