Gemeente Steenbergen

Hoorzittingen
Commissie Bezwaar- en Beroepschriften

Op woensdag 11 april 2001 houdt de commissie voor de behandeling van bezwaar- en beroepschriften voor de gemeente Steenbergen een hoorzitting in vergaderkamer 21 van het stadskantoor aan de Westdam 22 te Steenbergen. Op de agenda staan de volgende bezwaarschriften.
Van 09.00 uur tot 09.30 uur
De heer C.G. Chao tegen het besluit van de burgemeester om hem geen vergunning op grond van de Wet op de kansspelen te verlenen voor de aanwezigheid van 2 kansspelautomaten in zijn Chinees-Indisch restaurant omdat dit bedrijf naar zijn mening moet worden aangemerkt als zijnde laagdrempelig.

Van 09.30 uur tot 10.00 uur (besloten zitting)
Tegen het besluit van burgemeester en wethouders om geen bedrijfskapitaal te verstrekken op basis van het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen vanwege het ontbreken van voldoende levensvatbaarheid van het betreffende bedrijf.

De indieners van de bezwaarschriften maar ook andere belanghebbenden worden in de gelegenheid gesteld zich tijdens deze hoorzitting te doen horen. Het bezwaarschrift en eventuele verdere op de zaak betrekking hebbende stukken liggen voor de indieners en andere belanghebbenden vanaf heden ter inzage op het gemeentehuis.

Voor nadere informatie kan men terecht bij de secretaris van de commissie.



Wijziging pasfoto's

Per 1 september 2001 zullen de gestelde eisen voor pasfoto's wijzigen. Pasfoto's mogen vanaf die datum alleen recht van voren genomen worden tegen een egale, lichte achtergrond.
Tot 1 september a.s. kunnen zowel foto's met een voor/zijaanzicht als foto's die recht van voren genomen zijn worden ingeleverd.

Verordening

Burgemeester en wethouders delen mede dat de raad van de gemeente Steenbergen op 29 maart 2001 heeft vastgesteld de 1e wijziging op de Legesverordening 2001.
Deze verordening treedt in werking op de eerste dag na dat datum van bekendmaking en heeft als ingangsdatum van heffing 1 januari 2001. Het besluit wordt opgenomen in het gemeenteblad. De verordening ligt kosteloos ter inzage bij het secretariaat (Kaaistraat 47) en bij de afdeling financiën (Westdam 22). Een ieder kan op verzoek tegen betaling van ¦ 0,15 per pagina een afschrift verkrijgen van het genoemde besluit.


Gemeentelijke belastingen 2001

Eind februari zijn de aanslagen gemeentelijke belastingen 2000 bezorgd.

Op de aanslagbiljetten zijn onder andere vermeld de onroerende zaakbelastingen, de afvalstoffenheffing en eventueel hondenbelasting en forensenbelasting.
Mocht u eind februari geen aanslagbiljet hebben ontvangen, dan dient u contact op te nemen met de afdeling Financiën. Wanneer u dit nalaat kunt u later geen bezwaar maken tegen het feit dat u geen aanslagbiljet heeft ontvangen.

Einde indieningtermijn bezwaarschriften en kwijtscheldingsverzoeken

Wij willen u er op wijzen dat op 15 april 2001 de termijn voor het indienen van een bezwaarschrift en/of een kwijtscheldingsverzoek afloopt. Bent u nog van plan om een
bezwaarschrift/kwijtscheldingsverzoek in te dienen doe het dan tijdig. Indien u na 15 april een aanvraag voor kwijtschelding indient, komt u hiervoor niet in aanmerking.

Voor inlichtingen over de gemeentelijke belastingen kunt u terecht bij de afdeling Financiën, Westdam 22. Het belastingtelefoonnummer 54 33 44.