Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 29-03-2001
1ePersberichtdonderdag29maart2001


Politieberichten

Eindhoven: Auto in brand
Op de Toledolaan is woensdagavond rond 22.30 uur een brandende auto, vermoedelijk een Volkswagen Golf, aangetroffen. De auto was volledig gestript en onherkenbaar. De politie vermoedt dat de auto gestolen is en stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Eindhoven: Snelheidscontroles
Op de Shakespearelaan is woensdag tussen 15.30 en 18.15 uur een snelheidscontrole gehouden waarbij 920 voertuigen zijn gecontroleerd. In totaal overtraden 73 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 74 km/u. Op de Rode Kruislaan is woensdagavond tussen 18.40 en 20.35 uur een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werden 550 voertuigen gecontroleerd waarvan 23 bestuurders de toege-stane snelheid van 50 km/u overtraden. De hoogst gemeten snelheid is 78 km/u.

Eindhoven: Brand in woning
Op de Piuslaan is donderdagochtend rond 5.45 uur een binnenbrand ontstaan in een woning. De brand is vermoedelijk ontstaan door een overbelaste stekkerdoos waarop onder andere een elektrisch verwarmingskacheltje was aangesloten.

Helmond: Woninginbraak
Uit een woning aan de Asterstraat is woensdag tussen 18.15 en 21.00 uur een camcorder met oplader gestolen. De dader is binnengekomen door een raam aan de achterkant van de woning open te breken.

Eersel: Onder invloed
Op de Dijk is donderdagochtend rond 1.50 uur een 48-jarige man uit Eersel staande gehouden. De man kreeg een rijverbod van 4 uur omdat hij een slok te veel op had. Een ademanalyse gaf een promillage van
1,00 weer. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Onder invloed
Op de Europalaan is donderdagochtend rond 1.15 uur een 58-jarige man uit Helmond staande gehouden. De man kreeg een rijverbod van 5 uur omdat hij een slok te veel op had. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,15 weer. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Spaarkas gestolen
Uit een horecagelegenheid aan de Markt is donderdagochtend tussen 5.00 en 5.30 uur een spaarkas met daarin naar schatting 20 gulden gestolen. De dader kwam binnen door een raam aan de Marktzijde van het pand in te gooien.

Oostelbeers: Spaarkas gestolen
Uit een horecagelegenheid aan de Kerkstraat is donderdagochtend rond 5.45 uur een spaarkas gestolen. In de spaarkas zat een bedrag van maximaal 100 gulden. De dader kwam binnen door een raam van een deur te vernielen.

Veldhoven: Bromfiets uit schuur gestolen
Uit een schuur behorende bij een woning aan de Vlierbeek is woensdagavond tussen 22.15 en 23.00 uur een blauwe bromfiets van het merk Yamaha gestolen. De dader is binnengekomen door de deur van de schuur open te breken.

Veldhoven: Gestolen auto weer terug
De blauwe Honda Concerto die dinsdag tussen 14.00 en 19.00 uur is weggenomen aan de Koekelberg is woensdagavond weer teruggebracht naar de plaats waar deze is weggehaald. Vermoedelijk heeft de dader de verloren autosleutel gevonden en met de auto een ritje gemaakt.

Veldhoven: Diefstal auto
Tussen woensdagavond 23.45 en donderdagmorgen 8.45 uur is vanaf de Twijnder een groene personenauto, Volkswagen Golf GTI 16V, kenteken PG-LX-15, gestolen.

Wintelre: Gokkast opengebroken
Bij een horecagelegenheid aan de Willibrordusstraat is donderdagochtend rond 5.45 uur ingebroken. Een gokkast werd opengebroken en de kassalade werd meegenomen. De omvang van de buit is nog onbekend. De dader kwam binnen door een raam te vernielen.

Someren: Diefstal auto
Donderdag tussen 0.30 en 7.00 uur is vanaf de Van den Eijndelaan een grijze personenauto, Mercedes Benz C280, kenteken 11-FK-PN, gestolen.

Geldrop: Diefstal spaarkas
Bij een horecagelegenheid aan de Langstraat is donderdagmorgen tussen
2.25 en 8.30 uur ingebroken. Toegang tot het pand werd verkregen na vernieling van een ruit. Een paarkas met daarin zeshonderd gulden werd meegenomen.