Politiebericht Friesland: Friesland 29-03-2001 Politieberichten van 29/3 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Lemmer: bedelende man
De afgelopen dagen kwamen bij de politie in Lemmer verschillende klachten binnen over een bedelende man. De man, een 23-jarige inwoner van Lemmer, kwam bij mensen aan de deur en vroeg of hij f 25.- kon lenen, daar hij zonder benzine stond. Wanneer hij geld ontving, gaf hij de gever iets in onderpand en zegde toe het geld dezelfde dag nog terug te brengen. Nadat hij het geld had ontvangen, zag men hem niet terug. Het geld werd gebruikt voor het kopen van drugs. Wanneer deze man bij u aan de deur komt en geld vraagt, bedenk dan wel dat u dit niet terug krijgt, ondank de belofte die de man doet.

Leeuwarden: inbraak school
Woensdag omstreeks 23.15 uur kwam er een melding binnen dat er bij een school aan de Archipelweg op de hoek met de Egelantierstraat zou worden ingebroken. Ter plaatse bleek dat men een ruit had vernield en een computer had klaargezet om mee te nemen. De inbrekers werden waarschijnlijk gestoord en hebben de school verlaten zonder iets mee te nemen. De conciërge van de school, een 36-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: inbraak auto
Tussen afgelopen dinsdag en vandaag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Turfsteker. Het rechter voorportier werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaresse, een 33-jarige inwoonster van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Siegerswoude: diefstal schotelantennes
Van maandag op dinsdag werden vanaf een bedrijfsterrein van Arob antennebouw aan het Foarwurk een drietal schotelantennes met toebehoren weggenomen. De waarde van het ontvreemde schotels bedraagt ongeveer f 700.- Het bedrijfsterrein was niet afgesloten. Een medeweker van het bedrijf, een 24-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting en PR: 058 - 880 8272