VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Twee extra maanden voor 42nd Street in RAI Amsterdam

Na bijna 230.000 bezoekers is de Broadway klassieker 42nd Street nog de steeds de theaterhit van dit seizoen. Al eerder werd de musical verlengd van 3 tot en met 8 juli in Koninklijk Theater Carré. De vraag naar kaarten voor deze derde Nationale Tour bleek echter zo groot dat er besloten is tot een allerlaatste verlenging met twee maanden. Van 8 juli tot en met 9 september 2001 zal 42nd Street doorspelen in de RAI Amsterdam, waarmee het totaal aantal voorstellingen op 340 zal uitkomen. Het grote succes van 42nd Street gaat de musical hoogstwaarschijnlijk een vermelding opleveren in het Guiness Book of Records als de reizende theaterproductie met het hoogst aantal bezoekcijfers in één theaterseizoen.

Mariska van Kolck en Angela Schijf zullen in ieder geval te bewonderen blijven in de verlengingsperiode, Hugo Haenen vertrekt omdat hij komend seizoen een hoofdrol gaat spelen in de vierde Nationale Tour Titanic. Wie de overige hoofdrollen gaan spelen in de verlenging van 42nd Street is op dit moment nog niet bekend. In het ensemble worden ongeveer tien nieuwe mensen gezocht voor de twee maanden in RAI Amsterdam. De audities vinden eind april plaats, de repetities voor de verlenging beginnen op 25 juni.

42nd Street bleek dit jaar een kweekvijver voor jong talent: Chantal Janzen begon in 42nd Street als stagiaire voor haar opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in het ensemble en kreeg vervolgens de kans understudy te worden van Angela Schijf. Vanaf 1 juni zal zij te zien zijn als de hoofdrolspeelster in Saturday Night Fever.

42nd Street ontving zeer lovende kritieken. Hoofdrolspeelster Angela Schijf werd in de pers alom geloofd als dé musicalontdekking van dit seizoen. De Haagsche Courant schreef over haar:'Imposant musicaldebuut Angela Schijf.' BN De Stem vond 'Angela Schijf adembenemend in 42nd Street'. De Telegraaf over 42nd Street: '...visueel overweldigend...', NRC Handelsblad:'...meer dan geslaagde uitvoering', Trouw schreef over de musical: 'Dansspektakel overdondert...'. Het Algemeen Dagblad vond '42nd Street één van de leukste avondjes uit van dit seizoen...'.

42nd Street is momenteel tot en met 16 april te zien in het Chassé Theater in Breda, waar de musical vanavond zijn regionale première beleeft. Na Breda is de musical nog te zien in Apeldoorn, Den Bosch, Maastricht, Utrecht, Eindhoven en Amsterdam.