FNV BONDGENOTEN

Bonden niet verantwoordelijk voor keuze Laurus voor Rotterdam

Op 28 maart is wederom met de onderhandelingsdelegatie van Laurus NV over de reorganisatie gesproken. Net zoals de Centrale Ondernemingsraad geven de vakorganisaties aan dat men de keuze van het nieuw te vestigen hoofdkantoor te Rotterdam een op zijn zachtst gezegd bijzonder ongelukkig keuze vindt. Het nadenken en met name het meedenken van vakorganisaties is dan ook van cruciaal belang.

Enerzijds erkennen vakorganisaties de noodzaak van het in te gaan traject. Anderzijds overheerst de angst dat door de grootscheepse verhuizing van een fors aantal LAURUS-medewerkers naar Rotterdam een groot aantal medewerkers zal afhaken om hen moverende redenen (verhuizing, reistijd ed). Hierdoor kan een groot stuk kennis en ervaring de organisatie hetgeen een vernieuwende organisatie nodig heeft, komen te vervallen. Dit kan een duidelijke belemmering vormen voor de nieuwe organisatie. Er bestaat dan ook de vrees dat LAURUS haar formatie op het nieuwe hoofdkantoor niet op adequate wijze zal rond krijgen.

De vakorganisaties hebben moeten constateren dat LAURUS geen noodplan dan wel alternatieven voorhanden heeft zodat het er op lijkt dat alles op één kaart word gezet. De vakorganisaties zijn dan ook niet van zins om zelf met een alternatief te komen daar zij van mening zijn dat de verantwoording voor een dergelijke operatie bij de werkgever ligt.

De vakorganisaties houden op dit moment diverse ledenvergadering om hun achterban te raadplegen en te informeren. Ook zijn leden dan ook in de gelegenheid om aanvullingen en opmerkingen te maken aangaande het Sociaal Plan dat als onderhandelingsresultaat bij de leden zal worden neergelegd.

Voor informatie:
FNV Bondgenoten, Ron Peters 06-22427527
Dienstenbond CNV, Siefko Weert 06-20471893
De Unie, Suat Koetloe 06-51584061
RMU, Chris Baggerman 06-54376858

29 mrt 01 14:43