PERSBERICHT

www.gemeenteraad.net: de website voor lokaal bestuur

De Meern, maart 2001

Voor het lokaal bestuur en de lokale bestuurders bestaat er nu de mogelijkheid om via de nieuwe website www.gemeenteraad.net een goed bereikbare en makkelijk te onderhouden plaats op het Internet te verkrijgen.

Wat is gemeenteraad.net?
Gemeenteraad.net is een site, ontwikkeld door Conplacer Holding B.V., met informatie van, voor en over lokaal bestuur. Gegevens van gemeenten en de gemeentelijke bestuurders hebben op gemeenteraad.net een plek gekregen. Alle ca. 15.000 raadsleden, wethouders en burgemeesters hebben de mogelijkheid om hun gegevens (foto, achtergronden, stellingnames en aandachtsvelden) via www.gemeenteraad.net voor het voetlicht te brengen. Iedere bestuurder kan zo geheel zelfstandig en voor eigen verantwoordelijkheid gebruik maken van een "eigen" plaats op het Internet. In de verkiezingsperioden staat de service open voor alle kandidaten van alle politieke partijen! Daarnaast biedt gemeenteraad.net links naar gemeentelijke websites en naar de plaatselijke politieke partijen. De algemene gegevens van alle ca. 3.500 fractievoorzitters zijn inmiddels ingevoerd. Bovendien verzorgt gemeenteraad.net actualiteiten en nieuwsberichten over gemeentelijke zaken die het lokaal karakter overstijgen.

Aan het gebruik van deze bovenstaande diensten zijn geen kosten verbonden.
Gemeenten zonder website kunnen, via Conplacer, gemeenteraad.net inzetten om toch hun gegevens op het Internet te plaatsen - met name "onderhoudsgevoelige" gegevens lenen zich bij uitstek om op deze wijze te publiceren. Gemeenten hebben hierbij niet de zorg voor een website maar kunnen wel volop gebruik maken van de mogelijkheden en voordelen van het Internet.

Wat maakt gemeenteraad.net uniek?
Alle gegevens van 504 gemeenten, politici en lokale politieke partijen op één site is het resultaat van optimaal gebruik van maken van de kennis van database-beheer en internettoepassingen. Dit sluit geheel aan bij de shared services filosofie van Conplacer - het delen en centraal gebruik maken van infrastructuur en programmatuur.

Hoe werkt gemeenteraad.net?
Personen ontvangen op aanvraag een gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee kan men gegevens direct toevoegen of aanpassen. Men bepaalt zelf wat er vermeld wordt en hoe actueel de gegevens zijn. Een raadslid, dat zich inspant om een bepaalde lokale zaak geregeld te krijgen, kan precies aangeven hoe de stand van zaken is, welke "tegen"argumenten door wie zijn aangedragen en kan daar vervolgens commentaar opgeven. Kortom stap voor stap de voortgang van het "hot issue" voor iedereen inzichtelijk maken.
Een goed voorbeeld van hoe een dergelijke pagina op gemeenteraad.net eruit kan zien is de pagina van Steven Dijk, raadslid in de gemeente Diemen.

Conplacer Holding B.V. bestaat uit een aantal zelfstandige business units met ieder sterke specialisaties in software-ontwikkeling voor e-businesses. Dit varieert van het ondersteunen van complete business communities op het Internet tot het wereldwijd centraliseren van financiële functies. De business units ondersteunen, door het integreren van hun specialisme, de functies van een Shared Service Center. Hiermee stelt Conplacer organisaties in staat de relatie met haar businesspartners efficiënter in te vullen. Dit leidt tot vergaande verbeteringen. Vanaf de eerste interactie met de klant tot en met de aanscherping van logistieke processen en de financiële afwikkeling van transacties. Het voordeel van Conplacer is dat alle toepassingen eigen ontwikkelingen zijn, gebaseerd op open standaarden en dat haar medewerkers gespecialiseerd zijn in digitale technologieën.

Voor reacties/nadere informatie over gemeenteraad.net: Conplacer Holding BV, 030 - 6697100, Frits Boelling of Herman Bosch of info@gemeenteraad.net
Voor reacties/nadere informatie over Conplacer Holding B.V.: afdeling marketing 030 - 6697100 Corinne Schouwenburg of info@conplacer.com

Wij stellen het op prijs wanneer u dit bericht onder de aandacht brengt van degenen die van gemeenteraad.net gebruik (gaan) maken. Tevens vragen wij u om, wanneer dit in uw beleid past, www.gemeenteraad.net bij uw favorieten c.q. links op te nemen - waar het aan de orde is, hebben wij vanuit gemeeneteraad.net naar uw landelijke en lokale sites gelinkt.