Nationale Vereniging de Zonnebloem

P E R S B E R I C H T

Breda, 28 maart 2001

In september eerste dagtocht voor zieken en gehandicapten

ZONNEBLOEM BOUWT AANGEPASTE RONDVAARTBOOT VOOR DE AMSTERDAMSE GRACHTEN

Bij werf Slot B.V. in Monnickendam worden langzaam maar zeker de contouren zichtbaar van de nieuwe Zonnebloem-rondvaartboot voor de Amsterdamse grachten. Vanaf januari werken de scheepsbouwers met man en macht om de volledig aangepaste boot voor de geplande tewaterlating in augustus klaar te krijgen. Begin september gooit de nieuwe aanwinst van de Zonnebloem de trossen los voor de allereerste Amsterdamse dagtocht met zieken en gehandicapten. Vanaf die tijd gaat de Zonnebloem vanuit het hele land wekelijks dergelijke geheel verzorgde rondvaarttrips over de Amsterdamse grachten organiseren. Onder deskundige begeleiding van Zonnebloemvrijwilligers kunnen ook zieken en gehandicapten op die manier genieten van al het moois dat onze hoofdstad te bieden heeft.

Volledig toegerust
De rondvaartboot is het resultaat van een in 1999 gehouden jubileumactie ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Zonnebloem. De nieuwe boot gaat plaats bieden aan maximaal 60 personen en is volledig toegerust voor het vervoer van zieken en gehandicapten. Dat betekent dat er een rolstoel/brancardlift en een aangepast toilet aanwezig zijn. Bovendien zal de boot zijn voorzien van top-cooling en tal van andere gemakken.

Internet
Mensen die over internet beschikken kunnen de bouw van de rondvaartboot op de voet volgen via de website van de Zonnebloem. Op www.zonnebloem.nl wordt de stand van zaken met actuele foto´s van week tot week in beeld gebracht.



Mededeling voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Nationale Vereniging de Zonnebloem, afdeling communicatie: René Rijkers, tel. (076) 564 63 11.

info@zonnebloem.nl