Patiënten ondersteunen massaal eisen huisartsen

LHV
Afdeling Communicatie-bericht van 29 maart 2001

PERSUITNODIGING
vrijdag 30 maart 2001
13.30 uur Binnenhof Den Haag
Aanbieding ruim kwart miljoen handtekeningen aan minister Borst

Sinds een half jaar voeren huisartsen acties voor het behoud van de huisartsenzorg in Nederland. Via handtekeningenlijsten in de praktijk hebben zij afgelopen weken hiervoor ook de steun van hun patiënten gevraagd. In korte tijd hebben meer dan een kwart miljoen patiënten hun steun betuigd aan hun huisarts en daarmee tevens hun bezorgdheid geuit over het voortbestaan van de vertrouwde huisartsenzorg in dit land.

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) zal deze handtekeningen op vrijdag 30 maart a.s. aanbieden aan het Kabinet en ze daartoe overhandigen aan minster Borst van VWS. Dit gebeurt om 13.30 uur op het Binnenhof in Den Haag (ingang Algemene Zaken). De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) ondersteunt de handtekeningenactie en zal bij de overhandiging aanwezig zijn. De voorzitters van de LHV en het NPCF, mevrouw Slagter-Roukema en de heer Meerhof, zullen kort het woord voeren.

Graag nodigen wij u uit aanwezig te zijn bij deze korte manifestatie. Uiteraard kunt u rond deze manifestatie vertegenwoordigers van beide organisaties spreken over de grote zorgen ten aanzien van de kwaliteit en de continuïteit van de huisartsenzorg.

Ga naar : Nieuwspagina van de LHV
Volgend artikel : LHV adviezen met betrekking tot mond- en klauwzeer.

© copyright LHV 2001 home . index . email/adres . Artsennet