Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 29-03-2001 Mediaberichten 29 maart (15.00 uur)

Roermond verkeersgewonde

ROERMOND Een 19-jarige man uit Roermond is woensdagavond een aanrijding veroorzaakt te hebben op de Karel Doormanstraat doorgereden om even verder in een tuin tot stilstand te komen. De bestuurder verklaarde later zelf een black-out gehad te hebben en zich van het gebeuren niets te kunnen herinneren.
Uit het onderzoek van de politie bleek dat de man vanaf de Bredeweg was gekomen en op de plaats waar die overgaat in De Karel Doormanstraat een vluchtheuvel links voorbij was gereden. Daarbij reed hij bijna frontaal tegen de auto van een 38-jarige man uit Herkenbosch. Zonder te stoppen reed de auto door om enkele tientallen meters verder in een tuin tot stilstand te komen. Hierop stapte de verdachte uit zijn auto en rende weg. Hij bleek naar zijn ouderlijk huis te zijn gegaan, waar vandaan hij naar het ziekenhuis is gebracht. Daar trof de politie hem aan toen hij na behandeling weer naar huis wilde. De politie heeft het rijbewijs en het kentekenbewijs van de verdachte ingevorderd en onderzoekt wat er met de jongeman moet gebeuren omdat hij verklaarde vaker last te hebben van dergelijke black-outs. Beide autos raakten zo zwaar beschadigd dat ze moesten worden afgesleept.

Haelen gordelcontrole Samen minder

HAELEN Op de Napoleonsweg in Haelen en Ittervoort heeft de politie woensdagmiddag 16 automobilisten gecontroleerd op het gebruik van de autogordel. 4 van hen kregen een boete van fl. 90,- omdat zij de gordel niet droegen.

Mook autobrand

MOOK Een op de Rijksweg geparkeerde auto is in de nacht van woensdag op donderdag vermoedelijk in brand gestoken. De auto, eigendom van een 23-jarige man uit Gennep, stond al enkele dagen op de parkeerplaats langs de Rijksweg. Uit het onderzoek door de politie werd duidelijk dat de auto vermoedelijk is aangestoken. De auto is aan de achterzijde beginnen te branden en de tankdop is weg. De brandweer heeft het vuur gedoofd en de auto is afgesleept. Door de politie is de eigenaar in kennis gesteld. Hoe groot de schade aan de 15 jaar oude auto is, is niet bekend.

Blerick onder invloed

BLERICK Bij een routinecontrole is 40-jarige man uit Blerick betrapt met teveel drank op achter het stuur. De politie controleerde de man in de nacht van woensdag op donderdag op de Burgemeester Gommansstraat. Na een ademanalyse kreeg hij een rijverbod voor 4 uur en is er proces-verbaal opgemaakt.

Venlo onder invloed

VENLO Bij een routinecontrole is 34-jarige man uit Venlo betrapt met teveel drank op achter het stuur. De politie controleerde de man in de nacht van woensdag op donderdag op de Eindhovenseweg. Na een ademanalyse kreeg hij een rijverbod voor 4 uur en is er proces-verbaal opgemaakt.

Roermond onder invloed

ROERMOND Bij een routinecontrole is 32-jarige man uit Roermond betrapt met teveel drank op achter het stuur. De politie controleerde de man in de nacht van woensdag op donderdag op de Roerkade. Na een ademanalyse kreeg hij een rijverbod voor 3 uur en is er proces-verbaal opgemaakt.